Gå til hovedinnhold

Tilhørighet og trygghet i Kristiansand

31. oktober arrangerer Habitat Norge og Kristiansand kommune seminaret «Tilhørighet og trygg by- eksemplet Kristiansand» på Kristiansand folkebibliotek. Seminaret er gratis og åpent for alle, og retter fokus på hvordan man kan designe en by som skaper trygghet og trivsel for alle.

Tilhørighet

Foto av Kristiansand: Anders Martinsen fotografer.

Habitat Norge og Kristiansand kommune inviterer til seminaret «Tilhørighet og trygg by – eksempelet Kristiansand» tirsdag 31.oktober på Kristiansand folkebibliotek.

Seminaret består av et todelt program som starter med The Talk fra klokken 09:00 – 12:00 med foredrag om byutvikling, trygghet og tilhørighet. Deretter blir det The Walk fra klokken 12:00 – 15:00. Her blir det blant annet byvandring i Kvadraturen med fokus på byrommene kommentert av parksjefen, politistasjonssjefen, kriminalitetsforebyggende koordinator og landskapsarkitekten.

– Formålet for seminaret er blant annet å belyse byen og bystrukturen. Byrom er kjempeviktig i et samfunn for det gir en god opplevelse i form av mennesker som trives. Dette gir igjen et godt miljø, og kommunen jobber systematisk for å se hva som kan gjøres, og hva som kan gjøres bedre. Målet for seminaret er å se på alle de gode tingene, hvordan vi kan bli enda bedre, og hvordan vi kan få enda mer ut av våre byrom. Her oppfordrer jeg også ungdom til å delta for å få høre hva de mener. Vi er opptatt av å kunne ha alle aldre inn i et byrom, og da er unges meninger viktig, sier parksjef Aase M. Hørsdal.

Trygg by

I Kristiansand har det blitt gjennomført trygghetsvandringer som er i tråd med vedtatt kriminalitetsforebyggende plan i kommunen. Trygghetsvandringene er et verktøy som brukes for å gjøre nærmiljøet tryggere og triveligere. Kriminalitetsforebyggende koordinator i Kristiansand kommune, Johanne Benitez Nilsen skal i sitt foredrag snakke om alternativ involvering i byrommet, og hvordan man kan skape et trygt byrom.

– Hvordan man fysisk innreder et byrom har en påvirkning på hvordan vi som mennesker ferdes. Derfor er byrom og sikkerhet interessant fordi det retter fokus på hvordan man kan designe en by som skaper trygghet og trivsel for alle. Dette innebærer hvordan man skaper et byrom rent arkitektonisk, til subjektive opplever av sikkerhet og trygghet. I den sammenheng er vårt arbeid med kriminalitetsforebygging og gjennomføring av trygghetsvandringer aktuelt, og jeg oppfordrer deltakere og innledere til å komme med innspill på konkrete ting som vi kan utvikle oss på i byen, sier Johanne Benitez Nilsen.

Program og påmelding

Seminaret arrangeres av Habitat Norge, Kristiansand kommune, Urban oktober, Agder Bolig- og Byplanforening og FN-sambandet. Seminaret arrangeres tirsdag 31. oktober på Kristiansand folkebibliotek. Seminaret er gratis og åpent for alle.

Program og påmelding

Påmeldingsfrist fredag 27. oktober.

Urban oktober

Seminaret er en del av Habitat Norge sin lansering av pilotprosjektet «Urban oktober» som arrangeres i Bergen, Kristiansand, Stavanger og Trondheim og Oslo i høst. Formålet er å spre kunnskap og kjennskap om FNs nylig vedtatte «Nye urban agenda» samt «Bærekraftsmålene» og bidra til å definere lokal, nasjonal og global urbanpolitikk og praksis.

Kontaktperson for media

Prosjektleder, Grete Sjøholt i Kristiansand kommune, mob: 982 87 902
Parksjef Aase M. Hørsdal, mob: 952 16 186

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 24.10.2017 13:36
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?