Gå til hovedinnhold

Tid for trivelig taxikø

Nok en gang bys folk på kaffe, bolle og varme telt mens de venter på taxi hjem fra julebordet i sentrum.

Fire helger

Samarbeidspartnerne er igjen klare for å tilby folk en trivelig tid mens de venter på julebord-drosja. Fra venstre Dag Tallaksen fra politiet, Morten Drøsdal fra Taxi Sør, Kim Henrik Gronert fra Kristiansand kommune, Hallvard Auestad fra Natteravnene, Claus Oliver Claus Pedersen fra Kristiansand hotell- og restauranteierforening, Harald Andersen fra Kvadraturforeningen og Mirza Becirbegovic fra Agder Taxi.

Fra fredag 25. november og hver helg til og med 17. desember, kan folk søke ly i taxiteltene i Bryggebakken og ved Rutebilstasjonen. Mens de venter på ledig drosje, kan de hygge seg med kakao, boller og kaffe i et oppvarmet telt.

Det er 10. året politiet, utelivsbransjen, taxinæringen, næringslivet, kommunen og Natteravnene går sammen for å skape en trygg avslutning på en hyggelig førjulskveld.

Bærer frukt

- Det er flott at alle er med på dette samarbeidet år etter år. Dette er en felles innsats for at folk skal ha det bra og ikke komme til skade. Det er mindre vold i Kristiansand enn i andre sammenlignbare kommuner, mye takket være et godt samarbeid med utelivsbransjen og næringslivet, ikke bare i julebordsesongen, sier Kim Henrik Gronert. Han er fagansvarlig for bevillingssaker i Kristiansand kommune.

- Vi er kjempefornøyd med tilbudet. Erfaringen er at det blir roligere i drosjekøene. Kristiansand er en trygg by, og dette bidrar til at vi slipper voldsepisoder. Vi har ikke hatt noen voldsepisoder i drosjekøene de siste julebordsesongene. Vi unngår bråk når det er hyggelig i køen, sier ordenssjef Dag Tallaksen i politiet.

Foreldre til elever ved Vigvoll skole er vertskap i teltet ved Rutebilstasjonen, mens Natteravner skjenker i kaffekoppen i Bryggbakken.

- Det er fint med edrue voksne som skaper hygge og ro i køen, sier Natteravn-sjef Harald Auestad.

Også taxi-bransjen merker at stemningen blir hyggeligere når folk har hatt det bra mens de venter på ledig bil til turen hjem.

Ta ansvar for hverandre

I år tar samarbeidskameratene til orde for at folk på byen tar et ekstra ansvar for å passe på hverandre.

De har ei lita menyliste med gode råd de oppfordrer folk til å bruke:

  • Ikke kjøp den ekstra ølen som kompisen eller venninnen din ønsker seg – men som det er greiest at han eller hun ikke får.
  • Ikke la noen rundt deg kjøpe og/eller bruke narkotika.
  • Ikke la vennen eller venninnen din som er ruset bli med noen som han/hun ikke kjenner.
  • Pass på drinkene til vennene dine.
  • Ikke la vennen eller venninnen din sette seg inn i en pirattaxi.

- Det skjer dessverre at noen får noe i drinken. Som kompis og venn kan du avverge at noen kommer ut for dumme episoder, sier Gronert.

- Det er fint at folk tar vare på hverandre, da unngår vi dumme episoder. Jeg vil også advare folk mot å ta piratdrosje hjem. Du vet ikke hvem som kjører og om vedkommende har lappen. De som kjører piratdrosje får 8000 kroner i forelegg, i tillegg blir bilen avskiltet, minner ordenssjef Dag Tallaksen om.

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 23.11.2016 15:48
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?