Gå til hovedinnhold

Tetter lekkasje i 180 meter lang vanntunnel

Ei spesialstrømpe skal tette lekkasjene i den 180 meter lange vanntunnelen som går under bakken på deler av strekningen mellom Hemningsvannet og Justvikbukta.

Ferdig i løpet av uka

Den 180 meter lange vanntunnelen (røde prikker) ligger under bakken ved butikken, bydelshuset, kirka og fotballbanen på Justvik.

Tunnelen går under kirka, butikken, bydelshuset og fotballbanen, og brukes til å frakte vann ut til fjorden. Tunnelen forbinder to bekker; én fra Hemningsvannet og én fra Justvikbukta. Fiskene bruker den også for å komme fra bukta og opp i Hemningsvannet.   

Strømpa blir «blåst» inn i vannrøret, på samme måte som det tidligere ble gjort ved Grimsbekken. (Foto: Ingeniørvesenet) Arbeidet med å få på plass det som trolig er landets lengste strømpe, starter torsdag 2. februar klokka 09.00. Etter at strømpa er «blåst» på plass langs rørveggen i tunnelen, blir det 180 meter lange røret fylt med 400 000 liter kokende vann for å herde strømpa. Over helga er vanntunnelen, som er 1,6 meter i diameter, så god som ny igjen. 

- Det er rustet hull i bunnen av stålrøret nesten hele veien, slik at masse vann har lekket ut. Nå gleder vi oss til å få tettet veggene i vanntunnelen, sier driftsleder Kjell Einar Liane i Kristiansand kommunes ingeniørvesen. 

Rigging

For å få jobben gjort, monteres det et sju meter høyt tårn i området ved butikken. Arbeidet med å få tettet lekkasjene kommer til å holde på døgnet rundt, trolig fram til søndag kveld, og det kan bli litt støy av arbeidet. 

Den 45 tonn tunge strømpa er laget i USA, koster ca. fire millioner kroner, og kommer til Kristiansand med trailer fra Nederland onsdag kveld. 

Tidligere er samme teknikk brukt to ganger i Grimsbekken, men i mindre skala. Strømpene her har vært ca. 20 meter lange. 

For media

Kontaktperson er Kjell Einar Liane: 952 31 399 

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 01.02.2017 11:12
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?