Gå til hovedinnhold

Symfoniorkesteret gir ny gratiskonsert på Torvet

Marte Wulff, Thom Hell og tre dyktige folkemusikkutøvere opptrer sammen med Kristiansand Symfoniorkester på Torvet 17. august.

Variert

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) skal holde gratis friluftskonsert på Torvet 17. august 2018. Både Thom Hell, KSO-programsjef Hans Bodin, Kilden-prosjektleder Silje Hamre Kulien og Marte Wulff gleder seg. (Foto: Kristiansand kommune/Svein Tybakken)– Vi har lagt opp til et program som på en god måte viser orkesterets bredde og mulighet til å variere innhold og uttrykk. Publikum skal få oppleve både klassiske perler, kjente operaarier, populærmusikk med et symfonisk bakteppe og lekkert arrangert folkemusikk. Vi håper dette blir en god, avslappet og berikende opplevelse som treffer et bredt publikum, sier programsjef Hans Bodin i Kristiansand Symfoniorkester (KSO).

Konserten varer fra klokka 18.30 til 20.30. 

Symfoniorkesteret, dirigert av Christoffer Nobin, byr på «Polonaise» av Peter Tsjajkovskij, «Morgenstemning» av Edvard Grieg, «Farandole» av Georges Bizet og to operaarier fra Giacomo Puccinis «Tosca». Christian Juslin og Nina Gravrok er solister på hver sin arie.

Hele programmet

Duett

I tillegg til at de 70 musikerne i KSO skal fremføre flere stykker, har de invitert musikere fra andre sjangere til å spille sammen med orkesteret.

Marte Wulff og Thom Hell har opp gjennom årene stått sammen på scenen mange ganger. Men det blir første gang de framfører en duett sammen med KSO.

Gåsehud

Flere tusen møtte opp da Kristiansand Symfoniorkester i 2017 inviterte til konsert for å markere gjenåpningen av Torvet. (Foto: Kristiansand kommune/Svein Tybakken) Wulff hadde konsert med symfoniorkesteret i 2014, mens Hell har til gode å spille sammen med KSO. Begge kjenner på deilige sommerfugler i magen foran konserten på Torvet.

– Jeg får gåsehud ved tanken på å spille sammen med strykere. Jeg bruker en del stryk i musikken min, men sjelden live. Det blir veldig gøy å gjøre noe utenom det vanlige, sier Thom Hell.

På konserten skal han spille «Right here now» og «Love is gone» sammen med KSO.
Marte Wulff framfører «Utlengsel» og «Denne vinden» sammen med de 70 KSO-musikerne.

Sammen med orkesteret framfører de to Marte Wulffs «Finne deg igjen».

– Jeg spilte en hel konsert sammen med KSO i 2014, og gleder meg veldig til konserten på Torvet. Å spille sammen med et symfoniorkester, er noe av det største jeg kan gjøre. Jeg føler meg både liten og viktig på samme tid når jeg spiller sammen med symfonikere. De er veldig flinke, og jeg jeg gleder meg veldig, sier Marte Wulff.

Folkemusikk

På konserten skal slåtter fra Setesdal framføres av tre unge og dyktige lokale folkemusikkutøvere: Johanne Flottorp (hardingfele), Guro Kvifte Nesheim (hardingfele) og Åsmund Solberg (gitar m.m.) skal framføre folkemusikk fra Agder. Stykkene er arrangert av jazzmusiker og komponist Gaute Storaas, mannen bak filmmusikken til Oscar-nominerte «En mann ved navn Ove».

Denne del av konserten er støttet av Agder Folkemusikkarkiv, som feirer 20-årsjubileum i år.

Torvet midt i blinken

– Torvet er og blir byens midtpunkt. Kristiansand kommune er opptatt av å skape aktivitet på det "nye" torvet, og en konsert med KSO er noe vi absolutt ønsker å bidra til. Arrangementet i fjor viste med tydelighet at formatet KSO kommer med passer perfekt inn på Torvet. Når samtidig oppslutningen fra publikum var så overveldende som den var, så var det ikke vanskelig å jobbe for et nytt arrangement også i år, sier arrangementskoordinator Tore Løvland i Kristiansand kommune.

Konserten arrangeres av Kilden Teater og Konserthus, Agder Folkemusikkarkiv og Kristiansand kommune.

 

Forfatter: Jon Sverre Karterud og Svein Tybakken (foto)
Publisert: 13.08.2018 08:46
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?