Gå til hovedinnhold

Svein Ove Ueland utnevnt i statsråd til fosterhjemsutvalg

Virksomhetsleder i Kristiansand kommune, Svein Ove Ueland, er i statsråd 21. april utnevnt til å delta i utvalg som ser på rammevilkår for ordinære fosterhjem.

Utnevnt i statsråd til fosterhjemsutvalg

Virksomhetsleder i Kristiansand kommune, Svein Ove Ueland, er i statsråd 21. april utnevnt til å delta i utvalg om rammevilkår for fosterhjem. Foto: Ragna Marie Henden

- Fosterhjem er det viktigste tiltaket barnevernet har overfor barn som har behov for å plasseres andre steder enn hjemme. Mellom 7 - 8000 barn i Norge har behov for dette tilbudet, sier Svein Ove Ueland, oppnevnt i statsråd 21. april i barne- og likestillingsminister Solveig Hornes nye fosterhjemsutvalg.  Svein Ove Ueland er virksomhetsleder i barne- og familietjenesten i Kristiansand kommune, og kjenner til fosterhjemstilbudet fra mange vinkler.

- Vi skal se på rammevilkårene for fosterhjem, og det gjelder både i forhold til barna og fosterhjemsforeldre, forteller Ueland. - Rammevilkårene går på økonomi, til fosterforeldre, og for barna. Vi skal også se på oppfølgingen av fosterforeldre, hvordan det kan tilrettelegges i ulike faser, med behov for alt fra fri fra jobb, veiledning og avlastning. Nytt er også ønsket om å prøve å plassere barna i fosterhjem hvor de er i slekt. Her er det i dag noe uklare økonomiske rammevilkår.

Mandat og utvalg

Her kan du lese mer om utvalgets mandat og sammensetning.

Kontakt

Virksomhetsleder Svein Ove Ueland, barne- og familietjenesten i Kristiansand kommune.
Mobil 908 41 127
Epost svein.ove.ueland@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 21.04.2017 13:48
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?