Gå til hovedinnhold

Stor korpsfeiring i Kristiansand

Norges Musikkorps Forbund fyller 100 år, og lørdag 9. juni markeres jubileet med stor feiring i Kristiansand. Skole- og amatørkorpsene skal ha konserter rundt i byen og det blir parade gjennom Markens gate. Dagen avsluttes med konsert i Kilden med Marinemusikken, trompeteren Ole Edvard Antonsen og skolekorpselever.

Stor korpsfeiring

Møvig og Sjøstrand skolemusikk er blant korpsene som deltar 9. juni. Bildet er tatt i forbindelse med en jubileumskonsert i Kilden Teater og Konserthus 17. november 2017. Foto: MSSM

Norges Musikkorps Forbund fyller 100 år i år. I den anledning markeres jubileet med en stor feiring lørdag 9. juni. Denne dagen inntar 400 korpsmusikanter fra Kristiansand byen for å spille konserter, marsjere og ha parade. Feiringen avsluttes med en konsert i Kilden Teater og Konserthus som arrangeres av Knuden – Kristiansand kulturskole

Konserten fremføres av Kongelige Norske Marines Musikkorps,  også kalt Marinemusikken. Med dem som solist kommer trompeteren Ole Edvard Antonsen. I tillegg får også noen av de beste skolekorpsmusikantene i Kristiansand muligheten til å spille med Marinemusikken.

- Dette blir en stor fest, og er man glad i korps er dette noe man bør få med seg. Det blir mye aktivitet i byen denne dagen med flere konserter sentrert rundt Markens gate. Korpsene skal ha konsert ved Slottet, ved bronsehesten i Markens, og på Nedre Torv, sier koordinator for feiringen av musikkorpsenes år, Audun Ramo ved Knuden – Kristiansand kulturskole.

- Deretter blir det en stor parade som begynner ved Slottet og som ender ved Kilden Teater og konserthus. Paraden byr på høy kvalitet med skole- og amatørkorps og Marinemusikken, og feiringen avsluttes med konsert i Kilden. Programmet som de skal spille er veldig variert, og passer for alle aldre, sier Ramo.

Program for dagen

Klokken 11.00 starter feiringen. Totalt 11 skole- og amatørkorps rullerer på å spille konsert på tre steder. Konsertene fremføres ved Slottet, bronsehesten i Markens gate og Nedre Torv. Konsertene varer frem til klokken 13.00.

Etter konsertene er ferdig marsjerer korpsene ned Kongens gate og til Tangen for en pause. Deretter marsjerer de fra Tangen og gjennom Posebyen før det er klart for parade.

Klokken 15.30 starter korpsparaden som går fra Slottet, nedover Markens gate, til Gravane med stoppested ved Kilden Teater og Konserthus. Paraden består av skole- og amatørkorps og Marinemusikken.

Klokken 17.00 – 19.00 arrangerer Knuden - Kristiansand kulturskole konsert i Kilden Teater og Konserthus. Her blir det konsert med Marinemusikken, og med dem som solist kommer den anerkjente trompeteren Ole Edvard Antonsen. 17 av de beste skolekorpsmusikantene i Kristiansand får også mulighet til å spille sammen med Marinemusikken profesjonelle musikere. Dirigent er Halldis Rønning.

Konserten passer for alle aldre, og her kan du kjøpe billetter til konserten.

Kontaktperson for media

Koordinator ved kulturskolen, Audun Ramo, mobil: 984 59 170

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 07.06.2018 07:55
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?