Gå til hovedinnhold

60 arrangementer i uke 6 En by for alle

- Vi oppfordrer alle til å få med seg noen av de mange arrangementene i uke 6. Aktiviteter som setter fokus på likestilling, inkludering og mangfold, sier ordfører Harald Furre og prosjektleder Toril Hogstad, og viser til oversikten på arrangementskalenderen www.enbyforalle.no.

60 arrangementer i uke 6

Ordfører Harald Furre og prosjektleder Toril Hogstad oppfordrer folk til å delta på arrangementer i uke 6. Her er over 60 aktiviterer å vlege mellom! på www.enbyforalle.no Foto: Ragna Marie Henden

- Det er flott å se hvor mange som engasjerer seg for å åpne dørene, inviterer og arrangere aktiviteter som gjør at mennesker kan treffe hverandre på tvers av ulik tilhørighet og bakgrunn denne uka, sier ordfører Furre.

 - Her åpner blant annet en av moskéen i byen dørene så folk kan komme og se, inkluderingsmottaket har åpen dag, språkkaféer, strikkekafé, ulike åpne korøvelser for alle aldre, det åpnes flere utstillinger på bibliotekene, og det kurses i alt fra inkluderingsverktøy, det nye diskrimineringslovverket, seksualitetsundervisning, likestilt rekruttering og flerkulturell forståelse, for å nevne noen av tilbudene, forteller Furre.

- Målet er at uka skal sette spor etter seg, slik at vi også de andre ukene i året er bevisst på at mangfold og likestilling er en berikelse for byen, understreker ordfører Harald Furre.

30 samarbeidspartnere

- Over 30 samarbeidspartnere stiller med aktiviteter og åpner dørene i tillegg til kommunen, forteller prosjektleder Toril Hogstad. - Frivillige organisasjoner, private bedrifter og offentlige virksomheter er i full sving med å planlegge ulike aktiviteter rundt i byen for å markere uke 6. Biblioteket, Arkivet, Fylkeshuset, Kilden, Teateret, kulturskole, skoler og barnehager, UiA og Rådhuskvartalet, vil blant annet være arena for aktiviteter denne uka.

Arrangementskalender

Aktivitetene i uke 6 er samlet i en egen arrangementskalender på www.enbyforalle.no. Uka har fått et eget design som vil prege også flagg og banner i Kvadraturen i uke 6 Kristiansand - en by for alle.

Offisiell åpning ved ordfører og Sound of Happiness

Sound of Happiness spiller på åpningen av uke 6 Kristiansand - en by for alle, mandag 5. februar kl 11.00. På repertoaret står blant annet en rekke Beatles-låter.

Ordfører Harald Furre vil åpne uka offisielt sammen med Sound of Happiness på Rådhuskvartalet mandag 5. februar kl 11.00.
Programmet for åpningen.

Uka avsluttes med lysvandring og fakkeltog på Odderøya søndag 11. februar kl 17.00.

Strategidokumentet opp fra skuffen!

Strategidokumenter har lett for å havne i en skuff, for snart å være glemt.

– Kommunens strategi for likestilling, inkludering og mangfold, «Det er mennesker det handler om!», ble enstemmig vedtatt i bystyret for snart tre år siden. Strategien er meget god, men vi trenger å få den realisert, og ikke bli liggende i skuffen, sier Toril Hogstad. - Uke 6 Kristiansand - en by for alle er et viktig grep for å få satt fokus og realisert  strategien.

Likestilling i vidt perspektiv angår oss alle. Alle innbyggerne vil ha behov for kommunens virksomhet som for eksempel skoler, barnehager og sykehjem i løpet av livet. Derfor har det betydning at de folkevalgte har vedtatt et dokument som slår fast at kommunen skal møte oss alle som det unike mennesket hver og en av oss er, uavhengig av kjønn, etnisk bakgrunn, funksjonsevne, eller seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk, presiserer Toril Hogstad.  

Det skal tas høyde for, og verdsettes, at vi alle er ulike. Ansvaret for at hele kommunens virksomhet ivaretar dette ligger hos lederne.

Strategi og bakgrunnsinfo

Kontakt

Prosjektleder uke 6 Kristiansand - en by for alle, og LIM-rådgiver (likestilling, inkludering og mangfold) Toril Hogstad, mobil: 952 56 568, epost: toril.hogstad@kristiansand.kommune.no

Ordfører Harald Furre, mobil: 982 81 890

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 31.01.2018 10:14
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?