Gå til hovedinnhold

Stipendordning for studenter

Tar du høyere utdanning, er mellom 18-25 år og kommer fra Kristiansand? Da kan du søke stipend hos Trygve Tellefsens Legat. Søknadsfrist er 1. februar.

Årlig stipend

Er du mellom 18-25 år, tar høyere utdanning og kommer fra Kristiansand kan du nå søke om stipend hos Trygve Tellefsen Legat. Søknadsfrist er 1. februar. Foto: scanstockphoto

Hvert år utdeler Trygve Tellefsens Legat stipend til studenter som studerer høyere utdanning i innland og utland. Trygve Tellefsen var født og oppvokst i Kristiansand før han begynte å arbeide i Sandefjord. På bakgrunn av dette skal studenter som kommer fra Kristiansand og Sandefjord prioriteres. Stipendsummen er på ca. 20-25 000 kroner til de som studerer innenlands, og 35 000 kroner til de som studerer utenlands. Stipendsummen er gjeldende for 1 år.

Et styre bestående av ordfører i Kristiansand- og Sandefjord kommune og Sorenskriveren i Sandefjord behandler søknadene. Ordfører Harald Furre i Kristiansand oppfordrer studenter som kommer fra byen om å søke.

– Kriteriene for tildeling av stipend er at studenten er mellom 18-25 år, er i gang med høyere utdannelse, og gjør det bra faglig. Søkere som kommer fra Kristiansand og Sandefjord prioriteres. De som får innvilget søknad får normalt også stipend resten av studietiden fra legatet. For å få dette må man søke på nytt hvert år, og vedlegge dokumentasjon som viser progresjon i studiet. Denne ordningen er veldig gunstig, så her er det bare å søke, sier ordfører Harald Furre.

Søk stipend

For å søke stipend må:

• søker være mellom 18-25 år og være under høyere utdanningsløp.
• søker legge ved kopi av relevante vitnemål / bekreftet karakterutskrift eller annen bekreftelse på skoleplass.
• søker legge ved kopi av studentbevis / semesterkort.
• søkers likningsattest fra siste likning.
• for utenlandsstudier bør det vedlegges en forklaring på karaktersystemet – gjerne med henvisning til det norske systemet.

Søk stipend 

Søknadsfrist er 1. februar 2018

Kontaktperson

Har du spørsmål om stipendordningen kan du kontakte legatets styrelder, Bjørn Ole Gleditsch.

Telefon: 905 62 270
E-post: Bjorn.Ole.Gleditsch@sandefjord.kommune.no 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 31.01.2018 10:03
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?