Gå til hovedinnhold

"Stinn brakke" under statsrådbesøk

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen og hennes danske statsrådkollega Thyra Frank fikk demonstrert aktivitet og fellesskap da de besøkte Kongens senter mandag.

Aktivitet og felleskap

Den danske statsråden Thyra Frank, avdelingsleder Anette Lauvås Haabesland, statsråd Åse Michaelsen, virksomhetsleder Tone Kylland, seniorsenterleder, Kongens senter, Tore Sæstad Tønnesen og helse- og sosialstyreleder Viggo Lütcherath var blant dem som møtte opp mandag. - Det er fantastisk at så mange av deltakerne kom i forbindelse med statsrådbesøket, sier leder av seniorsentertjenesten Anette Lauvås Haabesland som bruker muligheten til å ønske enda flere deltakere velkommen til en aktiv høst.

For den enkelte deltaker ved de mange tilbudene til seniorsentrene i Kristiansand kommune, betyr sentrene hyggelig aktivitet og fellesskap. Statsrådene fikk en musikalsk og humørfylt start på besøket ved Asbjørn Arntsen. Videre fikk de se ulik fysisk aktivitet som line dance, og ulike kunst- og håndverksaktiviteter.

Eksempel for andre

Åse Michaelsen fikk se ulike aktiviteter - Vi vet at aktivitet og fellesskap ikke bare gir folk mer glede og livskvalitet. Det utsetter helserelaterte utfordringer. Derfor er dette en viktig del av kommunens forebyggende og helsefremmende arbeid rettet mot seniorer sier Haabesland.

Seniorsentrene i Kristiansand er også omtalt som eksempel til etterfølgelse i stortingsmeldingen «Leve hele livet», og statsrådene ønsker å besøke utvalgte steder omtalt meldingen.

- Fullt hus

Asbjørn Arntsen spilte, sang og kåserte- Det er veldig gøy at det var helt fulle lokaler og at så mange seniorer kom til Kongens senter. Vi var rundt 160 personer, sier Haabesland.

Høstprogrammet klargjøres i disse dager, og nye seniorer ønskes velkommen til en aktiv høst på seniorsentrene.

I slutten av august vil alle seniorer i kommunen mellom 67 og 79 år, få tilsendt informasjon digitalt via tjenesten «Svar ut» om Aktiv senior i Kristiansand.

Kontakt for media

Kommunikasjonsrådgiver 
Børge Røssaak Nilsen
91 353 690

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 22.06.2018 14:31
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?