Gå til hovedinnhold

Stinn brakke på pop-up gründershop

Det tidligere tomme lokalet i Kirkegata 22 myldret av liv da pop-up gründershopen hadde sin andre åpningsdag under Gründeruka Agder.

Fra tomt til levende

Det dannet seg en lang kø inne i lokalet i Kirkegata 22. Fire gründere var til stedet i butikken, og besøkende kunne kjøpe blant annet smykker, klær, juice og illustrasjoner.

Gründeruka Agder er godt i gang, og blant aktivitetene som tilbys er en pop-up gründershop i Kirkegata 22. Butikken hadde sin første åpningsdag tirsdag 15. november og holder åpnet frem til lørdag 19. november. Formålet med butikken er å rette et fokus på å omdanne tomme lokaler i sentrum til levende lokaler for gründervirksomhet.

Bakgrunnen er at Kristiansand kommune er med i et nasjonalt nettverk kalt Levende Lokaler hvor hensikten er å bekjempe og forebygge sentrumsdød ved å fylle tomme lokaler i Kvadraturen.

– Kommunen har kartlagt tomme lokaler i sentrum i fire år, og på bakgrunn av det har vi blitt med i Levende Lokaler som er i regi av Norsk design- og arkitektursenter. Som et ledd i satsingen til nettverket og Gründeruka åpner vi denne pop-up gründershopen. Det er fordi vi skal se på tiltak som gjør at vi på en enkel måte kan ta i bruk tomme lokaler, sier plan-, bygg og oppmålingssjef Venke Moe.

Gir mersmak

Arkitektene Sonja Sjølie og Kristin Søndersrød Ose er delaktige i Levende Lokaler og har vært med på å rigge i stand lokalet. Siden åpningsdagen har de opplevd en økende interesse av kunder, og til tross for en regnfull ettermiddag var rekordmange kunder innom butikken på onsdagen 16. november.

– Fra klokka 10.00 til 15.00 har vi hatt over 200 kunder som har vært innom, og det er veldig gøy å se at en kan få liv i slike lokaler. Tilbakemeldingene vi har fått fra kunder har vært veldig positive, og de syns det er et bra initiativ. Gründerne sier at de gjerne vil gjøre noe lignende igjen til våren, og det er flott å høre. Ved å ha en gründershop får gründerne en fin mulighet til å få vist seg frem for et publikum, og det er gøy at dette gir mersmak, sier arkitektene Sonja Sjølie og Kristin Søndersrød Ose ved Plan-, bygg- og oppmålingsetaten.

Gründershopen holder langåpent onsdag og torsdag fra klokken 10.00-19.00, og fra 10.00-17.00 fredag og lørdag. I de kommende dagene vil blant annet OLAVA BETONG og Stone Soap Spa være i butikken. 

- Utrolig tøft konsept

Ordfører Harald Furre var en av de besøkende på onsdag. Her står han sammen med arkitektene Sonja Sjølie og Kristin Søndersrød Ose ved Plan-, bygg- og oppmålingsetaten i Kristiansand kommune.

Gründerne som var til stedet i butikken på onsdagen var Heidis Hoff, will.i.juice, tails.no og Morild Norway. Ordfører Harald Furre var blant de besøkende som fikk en omvisning i lokalet og hilste på gründerne og kunder.

– Gründershopen er et utrolig tøft konsept, og det er veldig gøy å se at det er stinn brakke. Her har vi en arena hvor lokale gründere får muligheten til å vise seg frem for kunder i byen, og jeg syns det er flott at kommunen er med i Levende Lokaler, sier Harald Furre.

- En kjempemulighet

Smykkedesigner og gründer Heidi Hoff.

Heidi Hoff er smykkedesigner og var én av gründerne som var til stedet i butikken. Til daglig har hun sin egen nettbutikk og jobber hjemmefra. Hun syns gründershopen er en flott mulighet til å komme seg ut og få vist seg frem.

– Jeg syns det er kjempespennende å være med i en gründershop fordi en blir mer synlig og det blir mer liv i byen. Selv er jeg en liten gründer og når en driver noe eget kan utgifter i forhold til leiekontrakter være en utfordring. Med gründershop kan man gå sammen med andre og dele på utgiftene, noe som er veldig bra. I tillegg får man fylt opp tomme lokaler og gründere får en kjempemulighet til å vise seg frem, sier Heidi Hoff. 

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 16.11.2016 17:56
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?