Stengte veier under Tour des Fjords

Tour des Fjords er et internasjonalt etapperitt og skal arrangeres for sjette gang i 2018. Tirsdag 22.- og 23. mai kommer rytterne til Sørlandet og Kristiansand. Dette innebærer at veier blir stengt i perioder. Her finner du oversikt over hvilke veier det gjelder.

Tour des Fjords

Bilder fra fjorårets sykkelritt. Foto: Tour Des Fjords 2017® Fotomontasje: Marte Krogstad

Tour des Fjords er et stort internasjonalt sykkelritt som går av stabelen over tre fartsfylte dager i mai. Store deler av rittet vil i 2018 foregå på Sørlandet og i Kristiansand, og Kristiansand kommune er blant medarrangørene. 

Årets ritt er spekket med ryttere fra ni av verdens beste lag, og rittet sendes direkte på TV2, samt til mellom 50 og 100 andre land rundt om i verden.

Når Tour des Fjords kommer til Kristiansand 22. – 23. mai medfører dette at veier blir stengt i perioder. De aktuelle veiene som stenges kan du lese om her, samt se kart over etappene. 

Mer informasjon om sykkelrittet og hvilke lag som deltar finner du på www.tourdesfjords.no.

Stengte veier 22. mai

Med forbehold om endringer.

Tirsdag 22. mai fra klokken 14.30 – 16.00 stenges disse veiene for all trafikk:

Rytterne kommer kjørende inn til Kristiansand via Langenes og Holskogveien. De kjører inn på Vågsbygdveien, følger Vågsbygd Ringvei, Øvre Ringvei og Slettheiveien, før de fortsetter forbi Fiskåtangen, Hannevikbukta og Kolsdalen opp til Tinnheiveien, ned til Møllevannsveien og inn på R9 (Setesdalsveien) ved Krossen og videre mot Stray, Torridal og Mosby. På Mosby kjører rytterne av Venneslaveien og inn på Ravnåsveien for så å ta vestsiden av Otra inn i Vennesla kommune.

Veiene åpnes så fort rittet har passert.

Oversikt over etappen 22. mai. Kartet er oppdatert 23. mars 2018.

Se kartet i fullformat her.

Stengte veier 23. mai

Med forbehold om endringer.

Onsdag 23. mai fra klokken 16.00 – 17.30 stenges disse veiene for all trafikk:

Rytterne kommer inn til Kristiansand via Ålefjær, før de kjører opp på Gimlekollen. Ålefjærveien og Tretjønnveien fram til krysset ned mot Bergtoras vei åpnes så fort rittet har passert.

Fra klokken 16.00 – 18.30 er disse veiene stengt:

Når rytterne har kommet opp på Gimlekollen skal rytterne avslutte dagens etappe med to og en halv runder på Gimlekollen, Lund og i Kvadraturen/Odderøya. De aktuelle veiene som stenges for trafikk er:

Tretjønnveien, Jegersbergveien, Østerveien, Dronningensgate og inn i Vestre Strandgate, ut mot Odderøya hvor løypen følger Sjølystveien og Paradeveien og så inn i Østre Strandgate for første målplassering. Etter første passering skal det kjøres to hele runder. Fra mål går traseen inn i Elvegata, krysser Otra og svinger inn i Marviksveien. Videre følger traseen Østre Ringvei, over E18 og inn i Bjørnebakken og Borghildsvei.

OBS! Det vil ikke være mulig å krysse traseen i denne perioden, og vi oppfordrer alle om å planlegge dagen slik at man ikke er avhengig av å krysse traseen i tidsrommet denne er stengt. 

Det betyr også at de som bor/arbeider i områdene som ligger mellom Østerveien, Marviksveien og Østre Ringvei ikke vil komme inn/ut av disse områdene i aktuelt tidsrom.

Vi beklager ulempen dette medfører. Ved å la bilen stå skaper det gode muligheter til å bli med å heie frem rytterne når sykkelrittet Tour des Fjords suser gjennom Kristiansand. 

Oversikt over etappen 23. mai.

Se kartet i fullformat her.

Målgang

I Kristiansand er det målgang i Østre Strandgate vis a vis Tresse. Rytterne vil gå i mål mellom kl. 17.30 og 18.30, og i Tresse vil det også bli folkefest og stor aktivitet i timene før målgang. Her blir det barneritt og andre aktiviteter for publikum, og det blir etablert både scene og storskjerm slik at du kan følge rittet i sin helhet. I tillegg blir det folkefest i Vabua (ved Lund Kirke) og ved lekeplassen i Borghildsvei på Gimlekollen.

Mer informasjon om folkefestene vil komme.

Utrykningskjøretøyer

Hvis det skulle oppstå situasjoner som gjør at utrykningskjøretøyer må krysse traseen, vil disse slippe igjennom.

Kollektivtrafikk

Store deler av rundløypa går i kollektivtraseen, og det vil derfor ikke bli kjørt busser i denne perioden. Det legges ut informasjon om hvilke busser som går/ikke går på www.akt.no nå det nærmer seg.

Parkeringsrestriksjoner

Det vil være parkering forbudt i hele traseen under rittet. I tillegg vil det være parkering forbudt i store deler av Kongens gate og hele Østre Strandgate denne dagen. Østre Strandgate vil også være stengt for all trafikk fra 08.00 til 19.00 onsdag 23. mai.

Alle parkeringshus, med unntak av parkeringshuset ved Kilden og Aquarama parkering, er oppe som normalt 23. mai. Bilister i Kvadraturen oppfordres til å benytte tilgjengelige parkeringshus i tidsperiodene veiene er stengt.

Kontaktperson

Har du spørsmål vedrørende sykkelrittet, kan du ta kontakt med:

Prosjektleder Tore Løvland, mobil: 906 87 918

e-post: Tore.Lovland@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 23.03.2018 11:00
Sist endret: 23.03.2018 13:56