Stengte veier under Tour des Fjords

Tour des Fjords er et internasjonalt etapperitt og skal arrangeres for sjette gang i 2018. Tirsdag 22.- og 23. mai kommer rytterne til Sørlandet og Kristiansand. Dette innebærer at veier stenges i perioder, og her kan du se en fullstendig oversikt over de aktuelle veiene som stenges.

Tour des Fjords

Bilder fra fjorårets sykkelritt. Foto: Tour Des Fjords 2017® Fotomontasje: Marte Krogstad

Tour des Fjords er et internasjonalt etapperitt og skal arrangeres for sjette gang i 2018.

For første gang kjøres flere av etappene på Sørlandet, og både Aust-Agder og Vest-Agder får besøk av noen av verdens beste sykkelryttere disse maidagene.

Tirsdag 22. mai starter rytterne i Lindesnes og har målgang i Grimstad.

Onsdag 23. mai avsluttes verdens vakreste sykkelritt sin andre etappe i Kristiansand. Etappen starter i Risør, kjører langs kysten til Lillesand, kjører opp mot Birkeland før rytterne ankommer Sørlandets hovedstad via Tveit og Ålefjær.

Rittets siste etappe starter i Farsund og avsluttes i Egersund.

Målgang

I Kristiansand er det målgang i Østre Strandgate vis a vis Tresse. I Tresse blir det barneritt og andre aktiviteter for publikum, og det blir etablert både scene og storskjerm slik at du kan følge rittet i sin helhet. Rytterne vil gå i mål mellom kl. 17.30 og 18.00.

Stengte veier 22. mai

Tirsdag 22. mai kommer rytterne kjørende inn til Kristiansand via Langenes og Holskogveien. De kjører inn på Vågsbygdveien, passerer Trekanten via Slettheiveien, før de fortsetter forbi Fiskåtangen, Hannevikbukta og Kolsdalen opp til Tinnheiveien, ned til Møllevannsveien og inn på R9 (Setesdalsveien) ved Krossen og videre mot Stray, Torridal og Mosby. På Mosby kjører rytterne av Venneslaveien og inn på Ravnåsveien for så å ta vestsiden av Otra inn i Vennesla kommune.

Dette innebærer at veiene i Kristiansand stenges for trafikk i tidsrommet 14.30 – 16.00, og det kan forventes at stengingen vil vare i ca. 1 time.

Oversikt over etappen 22. mai:

Oversikt over etappen 22. mai.

Se kartet i fullformat her.

Stengte veier 23. mai

Onsdag 23. mai kommer rytterne tilbake til byen, og denne gang for å avslutte den andre etappen. Denne dagen avsluttes sykkelrittet med to runder på Gimlekollen, Lund og i Kvadraturen/Odderøya.

Dette innebærer at veier stenges for trafikk i denne perioden fra klokken 16.20 – 18.30.

De aktuelle veiene som stenges for trafikk er:
Gimlekollen, Tretjønnveien, Jegersbergveien, Østerveien i retning sentrum, Dronningens gate og inn i Vestre Strandgate, ut mot Odderøya hvor løypen følger Sjølystveien og Paradeveien og så inn i Østre Strandgate for første målplassering.

Etter første passering skal det kjøres to hele runder. Fra mål går traseen inn i Elvegata, krysser Otra og svinger inn i Marviksveien. Videre følger traseen Østre Ringvei, over E18 og inn i Bjørnebakken og Borghildsvei.

Det betyr at de som bor/arbeider i områdene som ligger mellom Østerveien, Marviksveien og Østre Ringvei ikke vil komme inn/ut av disse områdene i aktuelt tidsrom.

Oversikt over etappen 23. mai:

Oversikt over etappen 23. mai.

Se kartet i fullformat her.

Parkeringsrestriksjoner

Det vil være parkering forbudt i hele traseen under rittet. I tillegg vil det være parkering forbudt i store deler av Kongens gate og hele Østre Strandgate denne dagen. Østre Strandgate vil også være stengt for all trafikk fra 08.00 til 19.00 onsdag 23. mai.

Kontaktperson

Har du spørsmål vedrørende sykkelrittet, kan du ta kontakt med:

Prosjektleder Tore Løvland, mob: 906 87 918

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 12.01.2018 15:37
Sist endret: 16.01.2018 15:07