Gå til hovedinnhold

Statsråd Jan Tore Sanner avslutter integreringsturnéen i Kristiansand

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner holder oppsummerende integreringsseminar i Kristiansand 15. juni, og avslutter med kulturparade i Markens 16. juni.

Nasjonalt integreringsseminar 15. juni i Kristiansand

Statsråd Jan Tore Sanner arrangerer Integreringsseminar fredag 15. juni i Bystyresalen i Kristiansand for over 100 deltakere fra hele landet. Foto: Marte Garmann

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner har denne våren reist Norge rundt for å samle innspill til ny integreringsstrategi – «Integreringsløftet – veien videre», og avsluttende integreringsseminar holdes i Kristiansand 15. juni.

Representanter for organisasjoner, frivillighet, kommuner, næringsliv og alle som er engasjert i integreringsfeltet i Norge er invitert til seminaret som holdes i bystyresalen i Rådhuset i Kristiansand. Over 100 deltakere fra hele landet deltar på seminaret.

Ordfører Harald Furre åpner seminaret, som også streames direkte fra bystyresalen i Kristiansand.

- Jeg er stolt av at Kristiansand er vertskap for denne viktige begivenheten. Kunnskaps- og integreringsministeren skal i løpet av høsten legge frem en ny integreringsstrategi og jeg er spent på å høre talen hans, sier ordfører Furre.

- Det er varslet at han vil legge frem flere konkrete forslag og skissere veien videre for integreringspolitikken.Vi må jobbe annerledes med integrering sånn at vi får bedre resultater raskere. En nøkkel er å få flere inn i jobb tidligere. Seminaret i rådhuset samler sentrale aktører i norsk integreringsarbeid, og avslutningen av turneen er en milepæl i statsrådens arbeid, sier Furre. 

Link til streaming/Nett-TV fra integreringsseminaret som starter kl 11.30.

Konferansier Sarita Sehjpal

Sarita Sehjpal fra Kristiansand er konferansier for Integreingsseminaret i Kristiansand, og vil også holde et eget innlegg på seminaret. Foto: Marte Krogstad

Kristiansands egen gründer og restauranteier, Sarita Sehjpal, er konferansier for statsrådens avsluttende integreringsseminar i Kristiansand, og holder også et eget innlegg på seminaret om sin drøm - og reisen til eget matvaremerke.

På seminaret vil kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner legge fram konkrete forslag og tanker til ny integreringsstartegi, etter vårens mange innspill fra hele landet. Integreringsløftet skal reformere introduksjonsprogrammet, og gi svar på hvordan en kan sikre raskere og bedre resultater i integreringsarbeidet. Seminaret tar opp spørsmål som hvordan en kan bidra til at flere kommer raskere i jobb, og gi innspill til hvordan politikere skal utarbeide morgendagens integreringspolitikk.

Fra integreringsturneen

Til integreringsseminaret kommer flere som statsråden har møtt på sin norgesturne i vår, og som holder korte innlegg i Kristiansand. Blant annet kommer rektor Hallgeir Hansen fra Firda vgs på Sandane, og forteller om «Gloppenmodellen». Firda vgs  har lagt opp egne yrkesfaglige kurs for innvandrere, for letter å skaffe de jobb og bidra til integrering. Det blir også presentasjoner fra Vinje, Bergen og Oslo kommuner om ulike tiltak innen integrering.

Seminaret har også kulturelle innslag fra Kristiansand. Her bidrar også Sinem Dila Ufacik med hip hop dans, og saxofon og keybord ved Ganni Bellani og Senab Msutafa.

Seminaret har som mål å bidra til utveksling og god dialog om hvordan en kan lykkes med integrering.

Program for integreringsseminaret

Syrisk mat fra Grønt Senter

Omar Dabaa ser fram til å møte statsråd Jan Tore Sanner og servere syrisk mat fra Sham. Foto: Arne Otto Iversen

Det blir spennende syrisk mat fra Sham, som holder til på Grønt Senter. Familien Dabaa fra Aleppo i Syria vil gjerne lage fest - og hverdagsmat for kristiansandere, og tilbyr pop-up restaurant og catering. De serverer tradisjonell mat fra Syria, Libanon og Tyrkia. Leder for bedriften, Omar Dabaa, ser fram til å servere både statsråd og seminardeltakere fra hele landet god mat med syriske oppskrifter.

Statsråd Jan Tore Sanner skal også en kjapp tur til Grønt Senter kl 10.30 for å treffe kokkene og daglig leder Omar Dabaa. Her får han også høre hvordan gründerne startet sitt arbeid fra Grønt Senter i "pallekarmprosjektet", hvor de i dag har kjøkken og leverer catering med syrisk mat.

Kulturparade lørdag 16. juni kl 11.00 fra Slottet

Den internasjonale kulturfestivalen i Kristiansand 16. juni starter med kulturparade fra Slottet kl 11.30 og går til Torvet for offisiell åpning av statsråd Jan Tore Sanner og ordfører Harald Furre.

Integreringsseminaret avsluttes med kulturparade gjennom Markens 16. juni med oppstilling fra kl 11.00. Dette i forbindelse med Den Internasjonale Kulturfestivalen i Kristiansand. Statsråd Jan Tore Sanner og ordfører Harald Furre vil gå først i kulturparaden gjennom Markens. I følge leder for kulturfestivalen i Kristiansand, Cynthia Trydal,  vil dette bli den største kulturparaden noen gang i festivalens historie.

Kulturparadeparaden går fra Slottet øverst i Tordenskjolds gate, og ned gjennom Markens gate og opp til Torvet. Statsråd Sanner og ordfører Furre vil foreta den offisielle åpningen av festivalen kl 12.00 på Torvet.

Kulturfestivalen

Den Internasjonale Kulturfestivalen i Kristiansand arrangeres lørdag 16. juni fra klokka 11.00 til 22.00. Det er den sjette gangen festivalen arrangeres, en festival som har innslag for både barn, unge og voksne. Det blir konserter fra scenen med både lokale artister og artister fra ulike land. Det blir ca. 35 matboder fra like mange land som selger streetfood og småretter.

På Torvet blir det også et telt med mange aktiviteter for barn. Konsertene og barneaktivitetene er gratis.
Den Internasjonale Kulturfestivalen sitt hovedformål er å skape en bedre kulturell forståelse i Kristiansand.

Program for Kulturfestivalen

Kontakt

Ordfører Harald Furre, mobil, 982 81 890
Statsråd Jan Tore Sanner, telefon: 22 24 74 00
Konferansier Sarita Sehjpal, mobil 905 32 912
Leder for den internasjonale kulturfestivalen i Kristiansand, Cynthia Trydal, 909 30 448
Sham syrisk mat, Omar Dabaa, 966 90 051

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 14.06.2018 11:41
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?