Gå til hovedinnhold

Statsministeren til Kristiansand

Statsminister Erna Solberg vil blant annet lære om arbeid mot ungdomsvold når hun besøker Kristiansand mandag 20.mai. Denne dagen skal hun også besøke Vardåsen skole.

Skal høre om SNU-prosjektet

Statsminister Erna Solberg kommer til Kristiansand 20. mai. Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor

Statsministeren vil besøke flere steder på Sørlandet. Blant annet har hun satt av tid til å lære om det arbeidet som er lagt ned av Kristiansand kommune og andre aktører i arbeidet mot økt ungdomsvold gjennom SNU-prosjektet.

Kristiansand har som flere andre storbyer hatt en negativ utvikling med vold, trusler og aggressiv adferd i deler av ungdomsmiljøet. Gjennom SNU-prosjektet som nå avsluttes, har man oppnådd svært gode resultater og klart å stanse denne utviklingen.

Besøker Vardåsen skole

Statsministeren vil også besøke Vardåsen skole for å lære om prosjektet «Rød tråd» som handler om overgangen mellom barnehage og skole. Her vil statsministeren møte de som jobber med prosjektet og barnehagepedagoger, lærere og foreldre.

Ser frem til å vise frem kommunen

Ordfører Harald Furre ser frem til statsministerens besøk, og til å kunne vise frem Kristiansand kommune.

-Statsministeren får et bredt bilde av det positive som skjer i nye Kristiansand. En ny bedrift blir åpnet – Den lille chipsfabrikken på Mjåvann industriområde. Hun får høre om landbruk og kortreist mat i Søgne, hvordan vi har klart å snu kriminalitetsutviklingen blant unge og hvordan kommunen jobber systematisk med å gjøre overgangen mellom barnehage og skole enda bedre. Jeg ser frem til å vise Erna Solberg den flotte kommunen vår!

Hele programmet for statsministerens besøk på Sørlandet kan du se i statsministerens kalender.

Forfatter: Stein Otto Daatland
Publisert: 16.05.2019 15:42
Sist endret: 16.05.2019 18:50

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?