Gå til hovedinnhold

Statsministerbesøk i Kristiansand

Statsminister Erna Solberg og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad besøkte Barnas Stasjon, Blå Kors i Kristiansand fredag 1. februar.

Besøkte Barnas Stasjon

Da statsministeren besøkte Barnas Stasjon ble hun tatt vel imot av blant andre daglig leder av Blå Kors, Arvid Solheim, virksomhetsleder ved Barnas Stasjon, Anne Randi Hanssen og varaordfører Jørgen Kristiansen.

Norges nye barne- og familieminister, Kjell Ingolf Ropstad tok fredag 1. februar med seg statsminister Erna Solberg på reise i Agder. På programmet stod blant annet lunsjbesøk til Barnas Stasjon i Kristiansand som eies og drives av Blå Kors.

– Veldig flott tiltak

Ansatte, brukere og politikere var invitert til lunsjbesøket. Daglig leder av Blå Kors, Arvid Solheim (til venstre) informerte om Blå Kors sitt arbeid. Stående bak til høyre er virksomhetsleder ved Barnas Stasjon, Anne Randi Hanssen.

Ansatte, brukere og politikere var invitert til lunsjbesøket. Blant de inviterte gjestene var varaordfører Jørgen Kristiansen.

– Jeg syns det er flott at statsministeren og den nye barne- og familieministeren setter av tid til å besøke og møte ansatte og brukere av tilbudene på Barnas Stasjon i Kristiansand. Deres tilbud er målrettet i forhold til mennesker som er i en sårbar situasjon, og jeg syns det er veldig positivt at de kommer til byen og setter fokus på mennesker som trenger en ekstra hånd, sier varaordføreren.

Statsminister Erna Solberg satte pris på besøket.

– Dette er et veldig flott tiltak, og det var veldig hyggelig å være her, sa statsministeren.

Varaordfører Jørgen Kristiansen var blant de inviterte gjestene til lunsjbesøket. Her er han med statsminister Erna Solberg og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad.

Virksomhetsleder ved Barnas Stasjon, Anne Randi Hanssen overrakte statsministeren en gave som var laget av mødregruppens barn.

Mange pressefolk var til stede denne dagen, og blant mediene var NTB som intervjuet dem om barnefattigdom i Norge.

Kommunale midler

Barnas Stasjon i Kristiansand finansieres delvis gjennom midler fra statsbudsjettet og Kristiansand kommune.

– Kristiansand kommune var i høyeste grad fødselshjelp til Barnas Stasjon i Kristiansand ved at vi var tidlig inne med økonomi. De siste seks årene har kommunen finansiert 937 000 kroner i året til Barnas Stasjon, og dette tilbudet har nå spredt seg til fem andre byer, sier varaordføreren.

Om Barnas Stasjon

Barnas Stasjon ønsker å være et trygt og godt sted for både barn og voksne. Målgruppen er familier med barn fra 0-8 år, samt gravide. Brukere av Barnas Stasjon har ulike utfordringer. Det kan være tidligere ruserfaringer selv eller i nær familie, psykiske utfordringer, lite nettverk eller andre sårbarheter.

Barnas Stasjon er et lavterskeltilbud, og man behøver ikke henvisning fra lege eller andre for å bli bruker.

Barnas Stasjon tilbyr ulike tiltak:
• Nettverksbyggende og sosiale tiltak
• Individuell foreldreveiledning og gruppeveiledning
• Ferie- og fritidstilbud, markering av høytider
• 3 leiligheter der familier kan bo opptil 1 år
• Bruktbod

Den første Barnas Stasjon ble etablert i Fredrikstad i 2006. I forbindelse med TV-aksjonen Blå Kors i 2008, hvor Barnas Stasjon var et av hovedprosjektene, ble det etablert nye stasjoner i Trondheim, Hamar og Kristiansand. I 2011 ble Barnas Stasjon etablert i Drammen og i 2016 ble Barnas Stasjon etablert i Oslo.

Mer informasjon om Barnas Stasjon i Kristiansand finner du her:

Barnas Stasjon  

Forfatter: Tekst og foto: Marte Krogstad
Publisert: 01.02.2019 15:53
Sist endret: 01.02.2019 18:28

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?