Gå til hovedinnhold

Sponsorgaver sikrer brygge på Kjevik

Det private initiativet for finansiering av atkomstbrygge på Kjevik med Per Fronth og Arvid Grundekjøn i spissen overrakte i går en sjekk på 650 000 kroner til ordfører Harald Furre.

Fullfinansiert

Initiativtaker Per Front ville være «up to date» og overføre 650 000 kroner til Kristiansand kommunes konto via mobiltelefonen. Det skapte stor fornøyelighet da han ikke helt lyktes med sin moderne vri på overrekkelse. Fornøyde samarbeidspartnere tross alt: Fra venstre Per Christian Nygård i Kristiansand Eiendom, kunstneren Per Front, lufthavnsjef Arne Johan Johnsen og ordfører Harald Furre. Foto: Svein TybakkenDermed er bryggeprosjektet på Kjevik fullfinansiert. Kristiansand kommune har forpliktet seg til å finansiere det gjenstående og inntil 50 prosent av totalkostnaden, som blir på ca. 1,3 millioner kroner.

– Dette er et godt eksempel på flott samarbeid mellom næringslivet og kommunen for å skape en attraksjon for både turister og oss som bor her. Tenk for en fantastisk start på ferieopphold dette kan bli for mange som velger å komme luftveien, sa ordfører Harald Furre da han mottok spleisegaven fra initiativtaker Per Fronth torsdag ettermiddag.

Stor giverglede

Kunstneren Per Fronth fortalte at givergleden har vært stor blant næringslivsfolk i Kristiansandsregionen. – Dette prosjektet setter jeg på kontoen for de gøye ting i livet. Mange ser verdien av å få etablert en brygge på Kjevik, så dette er en gave til folket til glede for alle – ikke minst alle dem vi inviterer hit, sa Per Fronth, som trekker sammenlikning til Venezia.

– Der går man rett fra fly om bord i gondoler. Nå kan vi få vår egen skandinaviske variant hvor man går rett fra flyet på Kjevik ned til båt på Topdalsfjorden og videre ut i skjærgårdsidyllen rundt Ny Hellesund eller Blindleia, sier Per Fronth.

Ferdig innen 1. mai

Slik skal betongbryggen plasseres på Kjevik – kun 200 meter fra terminalen. Illustrasjon fra prospektet utarbeidet av Per Fronth.Bryggen, som skal bestå av betongelementer, vil utgjøre 2x40 meter plassert i en slags forskjøvet T-form. Den skal kunne gi bli plass til 8-12 båter og det er kun 200 meter å gå fra terminalen og ned til bryggen.

Leder for bygg- og eiendomsavdelingen i Kristiansand Eiendom, Per Christian Nygård, lover at arbeidet med bryggen skal væreferdig innen 1. mai. Han setter også pris på det private initiativet og tror bryggen i sin enkle form vil gi tilbake mer enn den koster. Drift og tilsyn av bryggen vil Avinor og Kristiansand kommune ta delt ansvar for. I følge Nygård har man ennå ikke tatt stilling til hvor lenge den enkelte skal få lov å ha båten sin liggende ved bryggen.

 

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 12.01.2017 14:14
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?