Gå til hovedinnhold

Søppelplukkerne er i gang!

Hvert år organiserer Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune søppelplukking langs veiene i kommunen. Det er skoler, frivillige lag og foreninger som gjør jobben mot et honorar.

Søppelplukkedugnad

Flinke elever ved Fagerholt skole 7. trinn har hatt søppelplukkedugnad på Gimlekollen, og fant mange sekker med søppel langs veien. Foto: Fagerholt skole

Du ser de i veikanten på denne tiden. De gule vestene med ivrige unge søppelplukkere med hansker og søppelsekk, som rensker opp i grøftekantene og skaffer dugnadspenger til idrettslaget eller klassekassa på skolen.

– Det er populære jobber å gjøre en innsats for miljøet her, og samtidig tjene litt penger. Vi får gjerne fire – fem ganger flere søknader enn vi har plukkeruter, forteller Øyvind Markussen, som organiserer den årlige søppelplukkedugnaden i Kristiansand kommune.

– Vi får søknader hele året til disse jobbene, og prioriterer skoler, lag og foreninger som får jobbene.  Søppelplukkingen er delt inn i 16 områder. Fordelingen skjer i mars, og så plukkes det i april og mai. Dugnadsgjengene får låne gule vester, de får hansker og søppelsekker. Søppelet samles på avtalte plasser, og så henter vi dette dagen etter med våre søppelbiler, forteller koordinator Markussen.

8 – 12.000 kroner for jobben

Meja Srebro (bakerst) og Amina My Jore jobbet ivrig med å plukket søppel på Gimlekollen.

– Foreldrekonktaker på skolene og lag og foreninger synes dette er greie jobber som gir penger til felleskassa. Litt avhengig av lengden på rutene, så får de mellom 8 – 12.000 kroner for jobben for hvert område, forteller Markussen, som er seksjonsleder for sone øst i Ingeniørvesenet.

– Mange synes dette er en lettere dugnad enn å selge dopapir og tørkerull. En viktig opplæring er det også for barn og unge, så kanskje de blir mer bevisste på å ikke kaste fra seg søppel i naturen, mener Markussen, som ser fram til å få det nærmest søppelfritt og fint langs veiene til 17. mai!

Kontakt

Øyvind Markussen, seksjonsleder sone øst i ingeniørvesenet i Kristiansand kommune, mobil: 970 96 779

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 26.04.2019 14:32
Sist endret: 26.04.2019 14:32

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?