Gå til hovedinnhold

Sommerkafé og utstilling på Festningen

I juni og august blir det kafé og utstilling på Festningen ved Tresse i Kristiansand. Guider vil være til stede slik at turister og publikum kan få innblikk i Festningens- og Kristiansand bys historie.

Starter søndag 2. juni

Onsdag 29. mai var Fritidsetaten Vest, Kirkens Bymisjon, Vest-Agder-museet og ansatte og frivillige fra Portalen samlet til kickoff av den nye sommerkafeen. Søndag 2. juni åpner kafeen og utstillingen opp for publikum og turister. Foto: Marte Krogstad

Søndag 2. juni kl. 11.00-16.00 åpnes det en kafé på Festningen. Her kan publikum få kjøpt nystekte sveler, kaffe, is og brus. Inne i Festningen er det en gratis utstilling som viser litt av Kristiansand bys historie, og historie om Festningen. Kafeen og utstillingen holder åpent i juni og august de dagene det er cruiseanløp i byen.

Kafeen og utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom Fritidsetaten Vest, Kirkens Bymisjon og Vest-Agder-museet.

– Vi har lenge drømt om å ha noe opplegg på Festningen, og endelig har vi fått det til. Vi har fått innvilget driftsmidler, og resultatet er nå en nyetablert kafé og utstilling. I åpningstidene til kafeen vil det også være guider som er tilgjengelig for å svare på spørsmål om Festningens- og Kristiansand bys historie, og om selve utstillingen. Dette er et prøveprosjekt i sommer, og åpningstidene samsvarer med dagene det er cruiseanløp i byen vår slik at turistene, og innbyggere, kan få mulighet til å komme inn å se Festningen, sier enhetsleder for Fritidsetaten vest, Geir Jønsrud.

Forlengelse av kafé Portalen

Bjørnar Abusland er frivillig leder i Kirkens Bymisjon og har tidligere jobbet som guide på Vest-Agder-museet og Gimle Gård. Han har hatt ansvar for det historiske og laget guidekurset som Portalens ansatte og frivillige har gjennomført. Han vil bli å se på Festningen i sommer, og på kickoff serverte han nystekte sveler. Til høyre står Reidun Drange som er frivillig på Kirkens Bymisjon, og skal være kaféansvarlig på Festningen. Foto: Marte Krogstad

Kafeen er en forlengelse av kafé Portalen som er i regi av Kirkens Bymisjon. Ansatte og frivillige fra Portalen vil være tilstede både i kafeen og som guider på Festningen.

– Portalen er en del av en avdeling i Kirkens Bymisjon som heter Rus & Rehabilitering. Her har vi flere tiltak der vi har folk inne som av ulike grunner trenger arbeid og et fellesskap for å få en bro ut i enten et hjelpeapparat eller videre ut i samfunn og arbeid. Vår hensikt med denne kafeen er å prøve ut konseptet i juni og august der vi skal lage noen gode arbeidsdager for folk som allerede er i arbeid hos oss. Det er enten som frivillige eller som medarbeidere/deltakere i arbeidspraksis. Det blir uformell og hyggelig guiding og vi kommer til å kle oss i oransje t-skjorter, og sammen skal vi være et godt vertskap for turister og gjester, sier leder av Portalen og Fagutvikler i Rus og Rehabilitering, Wenche Rønning.

I tillegg til å kunne kjøpe varer i kafeen blir det også salg av produkter som er laget på våre ulike verksteder.

– Alle inntekter går til kafé Portalen og respektive verkstedene, sier hun.

Åpningstider

Sommerkafeen holder til på Christiansholm Festning. Er det fint vær og opphold er kafeen utendørs på denne plassen. Ved dårlig vær holder kafeen åpent inne i Rotunden. Foto: Marte Krogstad

Festningen er åpen hver dag i juni og august fra kl. 09.00-21.00.
OBS. Ny åpningstid: Kafé/utstillingen har åpningstid kl. 10.00 – 15.00 på de dagene som er listet nedenfor. Guider vil være tilgjengelig i dette tidsrommet.

Ved godvær – kafeen holdes åpen ute.
Ved dårlig vær – kafeen holdes åpen inne i Rotunden.

Juni:
2.06 (søndag)
4.06 (tirsdag)
5.06 (onsdag)
12.06 (onsdag)
13.06 (torsdag)
19.06 (onsdag)
21.06 (fredag)
24.06 (mandag)

August:
1.08 (torsdag)
8.08 (torsdag)
9.08 (fredag)
12.08 (mandag)
17.08 (lørdag)
22.08 (torsdag)
24.08 (lørdag)
31.08 (lørdag)

Kontaktperson for media

Enhetsleder for Fritidsetaten Vest, Geir Jønsrud, mobil: 901 70 831
Leder av Portalen og Fagutvikler i Rus og Rehabilitering, Wenche Rønning, mobil: 950 58 717
E-post: wenche.ronning@skbk.no

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 17.06.2019 11:26
Sist endret: 20.06.2019 13:49

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?