Gå til hovedinnhold

Sommerbibliotek i Ravnedalen

For fjerde året på rad arrangerer Kristiansand folkebibliotek sommerbibliotek på Café Generalen i Ravnedalen. 13. juli blir det forfattermøte med Zeshan Shakar, og 10. august kommer forfatter Suzanne Brøgger.

Forfattermøte med Zeshan Shakar 13. juli

Forfatter Zeshan Shakar. Foto: Julie Pike

I sommer arrangerer Kristiansand folkebibliotek to forfattermøter på Café Generalen som er lokalisert i Ravnedalens flotte naturomgivelser.

Førstemann ut er forfatter Zeshan Shakar som debuterte med romanen «Tante Ulrikkes vei» høsten 2017. Romanen handler om to gutter, Mohammed og Jamal, som vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. Romanen har solgt over 100 000 eksemplarer, og boksuksessen gjorde Shakar så etterspurt at han måtte si nei til både «Skavlan», «Lindmo» og «Nytt på nytt».

Lørdag 13. juli kl. 14.00 kommer han derimot til Café Ravnedalen for en samtale med Randi Berge Wandrup om romanen, suksessen og fremtiden.

Arrangementet er gratis.

Forfattermøte med Suzanne Brøgger 10. august

Forfatter Suzanne Brøgger. Foto: Isak Hoffmeyer

Suzanne Brøgger har helt siden 1970-tallet vært en av de mest omtalte og spennende forfatterne i Norden. Siden hun debuterte med "Fri oss fra kjærligheten" i 1973 har hun vært dyrket, beundret og omdiskutert over hele Skandinavia. Med sin særegne stemme har hun latt oss få innblikk både i sitt privatliv og sitt dikteriske univers i bøker som "Creme Fraiche", "JA", "Pepret saus" og seinest i romanen "Korall", som nylig kom ut i Norge. Det er heller ikke lenge siden hun utga "Omelette Norvéginne", en essayistisk reiseskildring fra Norge, et land hun etter hvert er blitt meget fortrolig med.

Lørdag 10. august kl. 14.00 kommer hun på en sommervisitt til Café Generalen for en samtale med Fredrik Wandrup om sitt liv og verk.

Arrangementet er gratis.

Populært sommerbibliotek

Arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek fikk ideen om å ha utendørs forfattermøter på Café Generalen av booking- og konsertansvarlig Jan K. Transeth. Wandrup falt umiddelbart for ideen, og gav det navnet Sommerbibliotek i Ravnedalen. «Vakre omgivelser og gode forfattersamtaler» har vært publikums tilbakemeldinger, og i sommer arrangeres Sommerbiblioteket for fjerde gang. Foto: Marte Krogstad/arkivbilde

Sommerbiblioteket arrangeres to ganger i løpet av sommeren, og siden oppstarten i 2016 har ca. 200 publikummere funnet veien til hvert forfattermøte. Nå gleder arrangøren seg til en ny runde med forfattersamtaler i Ravnedalen.

– En stor del av jobben er å finne forfattere som representerer kvalitet, samtidig som de også når ut til et stort publikum. Første året hadde vi forfatterne Jostein Gaarder og Vigdis Hjorth som begge var fyrverkeri på scenen. I år er intet unntak, og jeg er veldig fornøyd med årets Sommerbibliotek hvor det kommer to solide forfattere, sier arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand folkebibliotek.

Forfattere som har deltatt på Sommerbiblioteket

2016: Jostein Gaarder (Sofies verden 25 år) i samtale med Randi Berge Wandrup og Vigdis Hjorth i samtale med Fredrik Wandrup.

2017: Åsne Seierstad i samtale med Randi Berge Wandrup og Tom Egeland i samtale med Fredrik Wandrup.

2018 Alf Cranner i samtale med Fredrik Wandrup. Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen i samtale med Randi Berge Wandrup.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 19.06.2019 17:06
Sist endret: 19.06.2019 17:06

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?