Gå til hovedinnhold

Somaliske kvinner går dagravn

I to uker har somaliske kvinner gått dagravn i Kvadraturen. Det er et behov for voksne i sentrum, og kvinnene har et stort nettverk i byen.

Dagravn onsdag og fredag

Dagravner i Kristiansand gjør dagen tryggere for ungdommer i sentrum av Kristiansand. Her har de også møtt på en politibetjent som skryter av tiltaket. Fra venstre politibetjent Inger Aurebekk Udø, dagravner Farhan og Amai Ali Husin og Marianne Solvang, leder for enslige mindreårige aktivitetshus.

- Vi har gått dagravn i to uker nå, forteller Mariann Solvang, leder for enslige mindreårige aktivitetshus i Kristiansand kommune, som har deltatt på vandringene.

- Somaliske kvinner stiller onsdager kl 13 - 16 og fredager 15 – 18 fra Blå Kors i Posebyen, og går i Kvadraturen der ungdommene oppholder seg, forteller Solvang. – I uka med rettssaken om dobbeltdrapet gikk kvinnene også hver dag rettsaken pågikk.

Dyktige foregangskvinner

- Vi ser det er et behov for voksne i denne tidsperioden i bybildet. Ungdommer i alderen 12 – 16 år drar ofte til sentrum etter skoletid, og samles her. Mange ungdommer kommer bort og spør hva vi gjør og vil prate. Med vestene er vi godt synlige, og det blir som en uniform for stolte dyktige foregangskvinner som bryr seg og virkelig vil bidra, forteller Solvang. – Det er imponerende å se hvor stort nettverk kvinnene har i byen.

Ordningen utvides

Somaliske menn, og kvinner og menn med andre nasjonaliteter vil også på banen nå, så dette er flott ordning som vil fortsette også gjennom hele sommeren og høsten, forteller Mariann Solvang.

Initiativ fra kommunen

Det er kriminalitetsforebyggende koordinator i Kristiansand kommune, Johanne Marie Benitez Nilsen, som har tatt initiativ til dagravn-ordningen.

– At innvandrerkvinner går foran på denne måten, er viktig og gledelig. Vi har en utfordrende situasjon med mellom 40 og 60 ungdommer i alderen 13 til 17 år. De er ofte i Markens. Minoritetsungdom er overrepresentert – og derfor er det viktig at voksne med ulik bakgrunn er ute i byen og bidrar, sier Johanne Benitez Nilsen.

Ønsker du å bli dagravn, ta kontakt her.

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 26.06.2017 11:07
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?