Gå til hovedinnhold

Bli med - slukk lyset lørdag 25. mars kl 20.30 - 21.30

Bry – deg, bli med på verdens største miljøkampanje, slukk lyset 1 time lørdag 25. mars kl 20.30 – 21.30.

Earth Hour 2017

Lørdag 25. mars kl 20.30 - 21.30 oppfordres alle til å slukke lyset, og tenn gjerne stearinlys istede. - Vi markerer Earth Hour for 9. gang i kommunen, sier ordfører Harald Furre, og fv miljørådgiverne Marianne Bliksås og Alena Bohackova. Foto: Ragna Marie Henden

- Vi vil oppfordre innbyggerne i Kristiansand til å bli med på verdens største miljøkampanje Earth Hour, lørdag 25. mars, sier ordfører Harald Furre, og miljørådgiverne Alena Bohackova og Marianne Bliksås. Slukk lyste 1 time fra kl 20.30 – 21.30.

Kristiansand med 9. året

Kristiansand kommune er for niende år på rad med i den verdensomspennende kampanjen, sammen med mange andre i byer i nærmere 200 land.

- Vi har i løpet av årene vi har deltatt gjort ulike tiltak for å bidra, forteller Alena. – Alt fra konserter, bygging av isskulptur, samlinger, bygg- og gatelyssslukking for å skape oppmerksomhet. I år blir Rådhuskvartalet, Rådhuset og andre kommunale bygg mørklagt. Domkirka og Kilden vil markere aksjonen, og havna er oppfordret til å delta.

- Vi vil gjerne oppfordre innbyggerne til å slukke lyset denne timen, sier ordfører Furre og kommunens miljørådgivere. – Dette er en symbolkampanje som skal sette fokus på klima og miljø. Vis at du bryr deg, skru av lyset og tenn gjerne et stearinlys istede. Det kan jo bli hyggelig!

10 års jubileum

I år feirer Earth Hour 10 år. Det som startet som en litt sprø idé blant WWF-ansatte i Sydney, Australia, har vokst til å bli verdens største miljømarkering. Kampanjen drives av WWF, med mange ildsjeler og ambassadører over hele verden.

– Vi har i flere sammenhenger fått benevnelsen miljøbyen, og vi jobber videre for å ta en posisjon som den grønne innovasjonsbyen. Den symbolske handlingen med Earth Hour denne lørdagskvelden er en fin markering, oppfordrer ordfører Harald Furre og miljørådgiverne Alena og Marianne.

Fakta

Her finner du mer om verdenskampanjen Earth Hour

Kontaktperson for media

Alena Bohackova, miljøvernrådgiver: 975 62 842

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 22.03.2017 09:40
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?