Gå til hovedinnhold

Siste frist for gratis HPV-vaksine

Tilbudet om gratis HPV-vaksine til kvinner født i 1991 – 1996 har blitt svært godt mottatt. Fristen for å benytte tilbudet går ut i desember.

8000 doser gitt

Vaksinasjonskontoret, Helsestasjon for ungdom og fastleger i Kristiansand kommune har gitt om lag 8 000 doser siden tilbudet om gratis vaksine først ble gitt i september 2016. I tillegg til kvinner født i 1991 – 1996, gis tilbudet til kvinner som av ulike grunner ikke har fått det i barnevaksinasjonsprogrammet.

Siste frist for å benytte tilbudet, er å starte vaksineringen i løpet av desember i år.

Vaksinen gis som et stikk i armen. De gis i tre doser i løpet av 6-12 måneder, og du må bestille time på forhånd. Studenter eller andre som oppholder seg i kommunen, kan også bruke tilbudet.

HPV vaksinen Cervarix består av tre doser: Andre dose gis minst 1 måned etter første dose, tredje dose gis minst 5 måneder etter andre dose.

Vanligst i verden

HPV-vaksine beskytter mot livmorhalskreft. Humant papillomavirus (HPV) smitter ved seksuell aktivitet og er svært vanlig. HPV-infeksjoner kan føre til utvikling av kreft.

- HPV-infeksjon er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i verden. De fleste som er seksuelt aktive blir smittet i løpet av livet. Vi synes gratis vaksine er et flott tilbud, sier kommuneoverlege Dagfinn Haarr.

Les om tilbudet på Folkehelseinstituttets nettsider  

Få hos fastlegen

Vaksinasjonskontoret har satt de fleste dosene i Kristiansand, men også Helsestasjon for ungdom og enkelte legesentre har bidratt. Kvinner som er pasienter ved disse sentrene kan få sin vaksine der.

Dette gjelder Andøya legesenter, Bystranda legesenter, Elvebredden legesenter, Kvadraturen legesenter, Legene på Kjøita, Markensgate legesenter, Sentrum legesenter, Søm legesenter, Sørlandsparken legesenter, Trekanten legesenter og Vågsbygd legesenter.

Få på vaksinasjonskontoret

Vaksinasjonskontoret
Gyldenløvesgate 23
Kristiansand
Telefon: 38 07 57 07, åpningstid og telefontid er mandag – fredag kl 08.30 – 15.30.

På Vaksinasjonskontoret kan man få vaksine både med og uten timebestilling. Drop-in mellom 09 – 11.30 unntatt fredager

Timebestilling er per telefon eller epost Vaksinasjonskontoret@kristiansand.kommune.no

I epost oppgi

•Navn
•Fødselsdato
•Mobilnummer
•Antall personer som skal vaksineres.

Kontakt for media:

Dagfinn Haarr
Kommuneoverlege
482 67 701

 

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 05.11.2018 08:22
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?