Gå til hovedinnhold

Sikkerhetskurs for festivaler og arrangører

Torsdag 22. mars arrangerer kommunen gratis sikkerhetskurs for festivaler og arrangører på tvers av kunst- og kultursjangre i Kristiansand.

Sikkerhetskurs

Foto: shutterstock.com

Enten man er artist eller publikummer vil man føle seg trygg når man er på festival, konsert eller kulturarrangementer. God sikkerhet er dermed viktig for å skape trygger rammer, og i regi av Kristiansand kommune arrangeres det nå et gratis sikkerhetskurs.

Bakgrunnen for kurset er en festivalevaluering som ble gjennomført i 2017 på bestilling fra kulturstyret. Evalueringen avdekket at ingen av de aktuelle festivalene hadde skriftlig sikkerhetsrutiner.

– Kulturdirektøren ønsket å ta tak i dette og da var det naturlig og tilby et kurs i sikkerhet for å styrke kompetansen til arrangørene. Kurset er et tilbud for festivaler og kulturarrangører på tvers av kultursjangre, og vi har hovedfokus på de små og mellomstore arrangørene. Vi opplever stor interesse fra aktørene i kulturfeltet, og til nå har ca. 50 arrangører meldt seg på. Det er gledelig at interessen er så stor, og det er fortsatt på plass til noen flere deltakere, sier kursarrangør og rådgiver Helene Hostad Tønnessen i kulturdirektørens stab.

Program

Sikkerhetskurset er gratis og arrangeres på Samsen kulturhus fra klokken 17.00 – 21.00. Klokken 16.30 blir det servert suppe, og det vil være tid til mingling før kurset begynner.

Klokken 17.00 kommer kulturdirektør Stein Tore Sorthe, arrangementskoordinator Tore Løvland og beredskapssjef Sigurd Paulsen fra Kristiansand kommune, samt John T. Homme fra Politiet. De skal holde en 30 minutters introduksjon som tar for seg deres sikkerhetsarbeid.

Klokken 17.30 er det klart for kveldens kursholder. Jørgen Aass har jobbet med arrangementer, sikkerhet og Crowd Management i over 25 år. Nå kommer han til Samsen kulturhus for å snakke om arrangementssikkerhet hvor han skal ta for seg følgende:

- Organisering og gjennomføring planleggingsarbeidet
- Vurdering og håndtering av risiko
- Organisering og gjennomføring av sikkerhet under pågående arrangement.

Kurset avsluttes klokken 21.00.

Påmelding

Påmeldingsfrist er 22. mars, og det er maks 3 deltakere per arrangør.

Påmelding eller spørsmål om kurset sendes til:

Helene.Hostad.Tonnessen@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 15.03.2018 10:28
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?