Gå til hovedinnhold

Signerte avtale om ny isbane

Kommunen og sponsorer har inngått avtale om ny isbane på Øvre Torv. Banen estimeres å bli åpnet for bruk i begynnelsen av desember 2017.

5,3 millioner

F.v. Teknisk direktør Ragnar Evensen i Kristiansand kommune, banksjef Kenneth Engedal i Spareskillingsbanken og administrerende direktør Anders Gaudestad i LOS signerte avtalen om ny isbane 12. mai 2017.

Kristiansand kommune i samarbeid med private givere, Spareskillingsbanken og LOS, har inngått avtale om å bygge isbane på Øvre Torv.

– Isbanen finansieres gjennom kommunale bevilgning som er på 2 millioner, 2 millioner fra sponsorer hvor begge bidrar med én million hver, og spillemidler som er på ca. 1,3 millioner. Til sammen har vi 5,3 millioner til innkjøp av det som skal bli ny isbane Øvre Torv, sa arrangementskoordinator og initiativtaker Tore Løvland i Kristiansand kommune.

Midler ble lagt på is

Finansieringen fra private givere har ligget på is de siste tre årene grunnet graving på torvet. Tore Løvland ser nå frem til dagen banen kan tas i bruk, og forteller at banen i Tresse og den nye banen skal driftes samtidig.

– For tre år siden fikk tidligere parksjef Svein Ole Breland og jeg tilsagn om midlene fra Spareskillingsbanken og LOS, men grunnet graving på torvet ble det utsatt. Nå er torvet i ferd med å bli ferdig, og vi har en ambisjon om å åpne første helgen i desember. Banen er på 1000 m2 og er ca. 150 m2 større enn banen i Tresse, og vil ligge fra rådhuset og opp til inngangen ved rådhuskvartalet. Banen vil være åpen for bruk frem til mars/april 2018, og politikere har bevilget penger til investeringer og drift. Her er også tanken at vi skal drifte begge banene så lenge anlegget i Tresse virker.

Isbane i Tresse fases ut

Parkvesenet er ansvarlig for å betjene både nåværende og ny isbane. Grunnet slitasje og høye vedlikeholdsutgifter anbefaler administrasjonen å prioritere den nye isbanen.

«Banen på Torvet vil bli større enn dagens bane i Tresse, blir ventelig enda mer sentral og attraktiv, og vi får den aktiviteten vi ønsker å fylle Torvet med vinterstid. Administrasjonen vil derfor anbefale at en prioriterer å etablere ny mobil isbane på Torvet, og samtidig fase ut isbanen i Tresse», står det i saken til formannskapet 23. november 2016.

31. november 2016 vedtok formannskapet at «drift av isbane i Tresse fases ut når ny bane på Torvet settes i drift».

Saken 

Kontaktperson for media

Parksjef Aase M. Hørsdal, mob: 952 16 186

Tore Løvland, mob: 906 87 918

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 18.05.2017 08:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?