Gå til hovedinnhold

Signerte avtale mellom Kristiansand og Qingdao

Ordfører Harald Furre og Vice Mayor Mr. Liu Jianjun har tirsdag 16. oktober signert en samarbeidsavtale mellom Kristiansand og havnebyen Qingdao i Kina.

Signerte samarbeidsavtale 16. oktober

Ordfører Harald Furre og Vice Mayor Mr. Liu Jianjun har tirsdag 16. oktober signert samarbeidsavtalen mellom Kristiansand og havnebyen Qingdao i Kina. (til høyre i bildet). Foto: Geir Askvik Haugum

24 avtaler mellom Norge og Kina ble signert på hovedscenen under China -Norway Business Summit i Beijing 16. oktober. Avtalen mellom Kristiansand og havnebyen Qingdao var den første avtalen som ble signert foran kongeparet på deres statsbesøk i Kina.

Avtalen gjelder fra 2018 - 2023, og skal fremme gjensidige fordeler gjennom samarbeid innen handel og økonomi, turisme og byutvikling. I avtalen står det at byene skal dele erfaringer spesielt innen bærekraftig utvikling, smartby-utvikling, byplanlegging og teknologi.

- At avtalen mellom Qingdao og Kristiansand var den første som ble signert i dag viser at både norske og kinesiske myndigheter legger vekt på å bygge relasjoner mellom landene og byer, sier ordfører Harald Furre i en kommentar fra Kina.

- I morgen drar vi til Qingdao for å lære byen enda bedre å kjenne og se etter muligheter for vårt næringsliv. Utfordringen er jo ikke å signerere avtaler, men å fylle dem med innhold, sier ordfører Furre i Kina.

Besøker Qingdao

Kristiansandsdelegasjonen reiser onsdag videre til samarbeidsbyen Qingdao.

Informasjon om Kristiansandsdelegasjonens Kinabesøk

Kontakt

Ordfører Harald Furre, mobil 982 81 890
Leder for Business Region Kristiansand, Geir Askvik Haugum, mobil 971 71 885
Næringsrådgiver Øyvind Lyngen Laderud, mobil 476 48 492

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 16.10.2018 10:32
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?