Gå til hovedinnhold

SFO-priser i bystyret

Kommunen har fått flere henvendelser etter oppslag i media, fordi folk har oppfattet at ordningen med graderte SFO-priser ble vedtatt i bystyret 20. september og nå skal innføres.

Budsjettmøtet

Det er først i budsjettmøtet i desember at spørsmålet om ulike SFO skal realitetsbehandles. ( Foto: Anders Martinsen fotografer)

Det politikerne vedtok var at de er positive til en ordning med graderte SFO-priser, men at ordningen først skal vurderes på budsjettmøtet mot slutten av året.

I dag betaler alle det samme for en heltidsplass i SFO; 2888 kroner i måneden. Bystyret ba i fjor om å få en sak om konsekvenser av å differensiere prisene.

I bystyresaken 20. september ble det vist fem modeller for redusert betaling. En av modellene – som viser gratis SFO for familier med inntekt opp til 200 000 kroner - ble i Fædrelandsvennen presentert som vedtatt. Dette er altså ikke riktig. Det er først i budsjettmøtet i desember at spørsmålet om ulike SFO-priser skal realitetsbehandles, eventuelle bevilgninger gjøres og tidspunkt for når det eventuelt skal innføres blir bestemt.

Saken i bystyret

(Publisert 26. september).

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 12.10.2017 15:11
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?