Gå til hovedinnhold

Seminar om urbant landbruk

Kristiansand kommune, bondelag, fylkeskommune og fylkesmann inviterer til seminar om urbant landbruk 13. mai på Grønt Senter på Odderøya.

Gleden ved egenprodusert mat

Urbant landbruk handler om å bruke grønne områder til å oppnå flere mål samtidig. Her fra kommunens nytteveksthage i Tresse, hvor alle kan følge med og forsyne seg av vekstene. Foto: Ragna Marie Henden

– Stadig flere oppdager gleden ved å produsere mat til eget forbruk enten det er frukt og grønnsaker, egg, honning eller andre produkter. Urbant landbruk kan skje overalt i byen, enten det er i bakgården, i hagen, på tak og vegger eller i grønne fellesarealer, sier Ann Elin Teksdal, landbruksrådgiver i Kristiansand kommune.

– Men mange er kanskje usikre på hvordan de kan dyrke egen mat i byområder. Vi inviterer derfor til et eget seminar om urbant landbruk, sammen med Fylkesmannen i Agder, Vest-Agder fylkeskommune, Vest-Agder bonde- og småbrukarlag, Vest-Agder Bondelag og Aust-Agder bondelag. Her vil både nye og etablerte bybønder få gode tips, inviterer Teksdal.

Urbant landbruk

Bystyret ønsker at Kristiansand skal legge bedre til rette for urbant landbruk, og hente inspirasjon og ideer fra blant annet Trondheim, Bergen og Oslo. Seminaret er et tiltak her for å inspirere og gi kunnskap til urbant landbruk. Matproduksjon i byen kan gi mer enn mat. Til seminaret kommer en ekspert fra Norges miljø- og biovitenskapelige univeristet.

– Urbant landbruk handler om å bruke grønne områder til å oppnå flere mål samtidig, blant annet overvannsdisponering, estetiske omgivelser og tilrettelegge for gode møteplasser, samtidig som det gis mulighet for å produsere sin egen mat uten sprøytemidler, forteller Teksdal.

– Aktivitetene omfatter hele matkjeden fra produksjon og foredling til distribusjon, salg og forbruk. Urbant landbruk kan være privat, offentlig, kommersielle, ideelle, temporære eller permanente og har blitt en arena hvor folk møtes, uavhengig av sosialt lag eller etnisitet, og deler av den kunnskapen en har.

Urbant landbruk har også et potensiale for å skape bevissthet rundt og kunnskap om økologi og lokal matproduksjon, sier kommunens landbruksrådgiver, som forteller at Kristiansand kommune har om lag 8500 dekar dyrket mark.

Program

Seminar om urbant landbruk 13. mai på Grønt Senter kl 12 - 15.

Kl. 12.00–12.30: Matservering.

Kl. 12.30–15.00: Foredrag:

  • ordfører Harald Furre, Kristiansand kommune
  • professor Trine Hvoslef-Eide, Senter for urbant landbruk, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.
  • plan- og bygningssjef Venke Moe, Kristiansand kommune
  • parksjef Aase M. Hørsdal, Kristiansand kommune

Påmelding

Semnaret er gratis og åpent for alle. Husk påmelding.
Påmeldingsfrist innen 8. mai.

Meld deg på her

Kontakt

Ann Elin Teksdal, landbruksrådgiver i Kristiansand kommune, mobil: 982 23 744 

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 29.04.2019 12:50
Sist endret: 29.04.2019 12:50

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?