Gå til hovedinnhold

Sankthansfest på Tangen

Fredag 23. juni inviterer Kristiansand kommune sammen med sine samarbeidspartnere til stor sankthansfest på Tangen. Her vil det bli underholdning, leker for store og små og et stort og flott sankthansbål.

Stort og flott bål

Tradisjonen tro blir det også i år et stort og flott St. Hans-bål på Tangen.

Tradisjonen tro blir det også i år et stort og flott sankthansbål på Tangen.

– Vi regner med å få til et fire-fem meter høyt bål av paller som Christianssands Bryggeri stiller med, sier kommunens arrangementskoordinator Tore Løvland.

Program

Suksess i fjor

Under fjorårets byfest regnet det i starten av festen, men været bedret seg utover kvelden, og da bålet ble tent kl. 21.30 var flere tusen mennesker samlet. Løvland håper at været til årets sankthansfest blir bra, og at besøkstallet blir som i 2015, da mellom 4- og 5000 mennesker var til stede.

– Det er jo ikke alle som feirer kvelden i båten eller på hytta. Festen vår er veldig sosial, og vi kan love et godt og variert program for hele familien, sier Løvland.

Han ønsker hjertelig velkommen til Tangen klokka 18.00 på sankthanskvelden, fredag 23. juni.

Spennende program

– Sankthansfesten på Tangen har allerede etablert noen tradisjoner. Vi starter derfor kvelden med lek og aktiviteter for barn. Nytt i år er at vi vi tenner et lite barnebål for de aller minste tidligere på kvelden. Dette vil starter klokken 18.30.

Også i år stiller Kristiansand Kajakklubb og Christiansand Seilforening med kajakker og seilbåter, slik at barn kan lære å padle og seile, forteller Løvland, og legger til:

– Vi tenner også opp grillene og du kan enten ta med grillmat hjemmefra, eller kjøpe fra salgsbodene til en hyggelig pris.

Musikalske innslag

Pål Rake. Foto: Daniel Mikkelsen Photography

I likhet med i fjor blir det også musikalske toner fra scenen. Første innslag er strandkrabbefest med Pål Rake og orkester.

Før bålet tennes klokken 21.30 kommer inntar låtskrivere fra Universitetet i Agder scenen. De skal fremføre «Cohen Tribute» konsert som vil skape god stemning denne kvelden.

– Og når Hennig-Olsen stiller med gratis is så må det jo bli en skikkelig festkveld, sier Løvland, som håper på mange feststemte mennesker på Tangen på torsdag.

Byfesten på Tangen er et samarbeidsprosjekt mellom Syd-Kvadraturen Vel, Posebyen Vel, Sommerbyen Kristiansand, Hennig Olsen, Spareskillingsbanken, Blå Kors Ung, Blå Kors og Kristiansand kommune.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 19.06.2017 15:30
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?