Gå til hovedinnhold

Sand fra Torvet til Bystranda

Nå blir Bystranda større, takket være sand som graves ut fra parkeringsanlegget på Torvet.

En ukes arbeid

Slik ser Bystranda ut i dag (t.v.). Montasjen til høyre viser omtrent hvor mye bredere stranda vil bli.

 

Mandag morgen 31. oktober triller de første lastebilene med sand inn på Bystranda. I løpet av en hektisk arbeidsuke blir det kjørt sand fra morgen (07.00) til kveld (22.00).

Når siste lass er tømt, vil Bystranda ha fått tilbake sin opprinnelige bredde. I årenes løp har nemlig sjøvannet skylt vekk strandsand og krympet stranda med flere meter.

Glad for utvidelsen

- Vi er glade for at Bystranda nå blir like store som den var tidligere, og at det blir mulig for flere å bruke den flotte stranda vår på samme tid, sier driftssjefen.

Han beroliger også de som måtte være urolige for om den hvite stranda vil bli mørkere, siden sanda som graves ut ikke er hvit.

- I august la vi ut et prøvelass av sanda på stranda. I dag ser vi ikke forskjell på fargen, så Bystranda kommer til å ha sin normale farge før badesesongen begynner, sier Kurt Tange Jensen.

Sanda er analysert av kommuneoverlegen, som ikke har noe å utsette på at den brukes til å utvide boltreplassen for de som vil ser fram til å sole seg på Bystranda.

Sikkerhet

Deler av området ved Bystranda må sperres av mens arbeidet varer. Derfor blir det ikke mulig å bruke deler av lekeplassen. Promenadene i området blir også stengt av. Men det blir mulig å gå på plenen mellom hotellet og stranda.

For media

Høyoppløst bilde til fri bruk

Kontaktperson: Driftssjef Kurt Tange Jensen: 970 50 090

Forfatter: Jon Sverre Karterud og Svein Tybakken (fotomontasje)
Publisert: 28.10.2016 14:24
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?