Gå til hovedinnhold

Sammen for opplevelser ute

Flere gode givere står sammen når Lillebølgen i sommer åpner den nye utestua «Theresebu». Utestua vil åpne nye muligheter for brukerne praktisk talt hele året.

Året rundt

Bothild Kvernland, tjenesteleder Kristiansand kommune, Anita Vikebak Ophuus,  assisterende avdelingsleder, Heidi Langeland, Berit Markussen, president Konsgaard Rotary, Hege Aasen fra Kongsgaard Rotary, Egil Gundersen, faglærer byggfag ved Tangen videregående skole og elever. - Dette blir flott! På sommeren kan vi bruke den i både regn og solskinn, og vi ser for oss at det kan bli flott å bruke den på vinterstid også, sier tjenesteleder Bothild Kvernland.

Lillebølgen tilbyr avlastning til multifunksjonshemmede barn og unge, og 17 barn eller unge er knyttet til Lillebølgen i år. Lillebølgen ligger i Andreas Kjærs vei på Eg.

Hverdagsaktivitet

Utestua skal by på hverdagsaktivitet og livskvalitet. Begynnelsen på den var da familien Langeland åpnet for donasjoner til Lillebølgen i forbindelse bisettelsen av Thomas Langeland, tidligere lufthavnsjef på Kjevik.

Sponsorer, donorer og mangfoldige gratistimer ligger bak. Langeland har i mange år hatt et godt forhold til Lillebølgen etter at hans datter Therese var ett av barna som har hatt glede og nytte av tilbudet.

- Lillebølgen betydde mye for Thomas. Therese, hans nest eldste datter, var en av brukerne da det stod ferdig i 1991. Familien var veldig fornøyd med tilbudet og Therese var der ofte helt frem til sin død i 1999, sier Heidi Langeland, enke etter Thomas Langeland.

Hun er glad for at donasjonene nå vil være med på å glede mange mennesker i mange år fremover.

Flere ansatte ved Lillebølgen og andre interesserte ble involvert i samtalene om hva en kunne bruke pengene til. Det kom mange ideer om hva som kunne være nyttig, og mens samtalen spredte seg blant de mange som har et hjerte for Lillebølgen, kom stadig flere givere til. Beløpet som sto til rådighet vokste.

Byggelever

Ballen som rullet fikk virkelig fart da Lillebølgen tok kontakt med Tangen videregående skole med spørsmål om de kunne tenke seg å være med i et samarbeid/prosjekt til byggfagelever om å sette opp en utestue. Tangen meldte seg, og stilte gratis med byggfagelever som kunne bygge som en del av utdanningen. Skolen tar seg normalt betalt for slike jobber.

- Vi ser mange fordeler med dette. Elevene får bygge noe som blir stående. De får bygge ute i det virkelige liv i stedet for inne på skolen. Dessuten får de være med på å gi noe til en god sak, sier Egil Gundersen, faglærer i byggfag.

President i Kongsgaard Rotary, Berit Markussen, sier det var et lett valg å bli med.

- Kongsgaard Rotary hadde midler klar fra vår årlige Juleblomstaksjon, hvor målet er å gi støtte til et godt lokalt prosjekt. Vi ønsker å glede mennesker lokalt ved å gi et bidrag til denne flotte saken, sier hun.

Utestua skal etter planen stå ferdig før skoleferien.

Givere

Mange har vært med å gi i tillegg til Langeland, elever, lærere og administrasjon ved Tangen videregående skole, og Kongsgaard Rotary, som allerede er nevnt.

Carlsen Fritzøe
Institusjonsundervisningen SMI-skolen
Kruse Smith
Kristiansand Eiendom
Naglestad Bruk
Sanitetsforeningen
Velferdsklubben på Kjevik

Kontakt for media

Bothild Kvernland
Tjenesteleder
Telefon: 984 61 859

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 06.06.2016 09:03
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?