Gå til hovedinnhold

Samlokalisering til barns beste i Trekanten senter

Familiens hus flytter fra Vågsbygd senter og inn i Trekanten senter sammen med barnevernet. Dermed er Vågsbygd bydelen som først får på plass denne samlokaliseringen bystyret har bestemt gjeldende fra 1. januar i år.

Samlokalisering

Leder for Familiens hus vest, Inger Margrete Aass flytter fra Vågsbygd senter hit til Trekanten-bygget i Vågsbygd sammen med barnevernets avdeling vest. Hun tror på godt samarbeid til barnas beste. Foto: Svein Tybakken

– Hensikten med samlokalisering er at vi skal ha bedre samhandling med de ulike tjenestene slik at familiene som har behov for hjelp, får best mulig hjelp tidligst mulig og på lavest mulig nivå, sier barnevernets avdelingsleder vest, Astrid Næss, som sammen med leder for Familiens hus vest, Inger Margrete Aass, ser fram til å komme i orden til fordel for befolkningen.

Forebyggende samarbeid

Leder for Familiens hus vest, Inger Margrete Aass er fornøyd med lokalene i Trekanten senters tredje etasje. Her er det totalrenovert og store og gode rom til tjenestene. Foto: Svein Tybakken– Det var ikke plass til barnevernet i Vågsbygd senter. Da ble den beste løsningen å samles i flotte og romslige lokalet i Trekanten senter. Her er jo også er sentralt og tilgjengelig for Vågsbygd-beboerne, sier Inger Margrete Aass, som ønsker velkommen opp i tredje etasje fra inngang B. Samlokaliseringen består av helsestasjon, jordmor, barnefysioterapi, skolehelsetjeneste, familiesenter og barnevernets undersøkelser og tiltak.

Familiens hus-lederen understreker at innholdet i de samlokaliserte tjenestene blir tydelig adskilt og skiltet. – Folk skal ikke føle at de oppsøker barnevernet når de kommer her med barna. Samtidig er det viktig å understreke den store forebyggende fordelen dette samarbeidet gir for tidlig innsats der det er behov, sier Aass.

Denne uken (uke 24) er helsestasjonen på Vågsbygd senter stengt mens flyttingen pågår. Familiens hus vil være i full operativ drift fra mandag 20. juni.

Interkommunalt samarbeid

Fra 1. januar 2016 ble Barneverntjenesten for Kristiansandsregionen etablert. Det er et samarbeid mellom Kristiansand, Lillesand, Birkenes, Søgne og Songdalen med Kristiansand som vertskommune. Mye av hensikten er at det nye barnevernet skal være lokalt og tilgjengelig for innbyggere. Barnevernet Lillesand/Birkenes og Søgne/Songdalen har beholdt sine kontorer på samme måte som før. I Kristiansand er store deler av barneverntjenesten i ferd med å bli samlokalisert med Familiens hus i Vågsbygd, Strømme i Randesund og i sentrum.

Store og komplekse oppgaver skal nå løses sentralt ved å bruke ressursene samlet. Eksempel på dette er arbeidet med fosterhjem, som stiller strenge krav til hvordan barna skal ha det. Slikt arbeid løses sentralt i Kristiansand, som nå har en stor og robust fosterhjemsavdeling. Endringsarbeid i hjemmene krever også mye kompetanse og ressurser. Sentraliserte avdelinger skal også sikre en felles terskel for når barnevernet skal benyttes, og/eller om andre samarbeidspartnere skal benyttes.

Kontaktpersoner

Avdelingsleder Familiens hus vest, Inger Margrete Aass tlf 958 66 020
Avdelingsleder barnevernet vest, Astrid Næss tlf 924 95 976

 

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 13.06.2016 13:21
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?