Gå til hovedinnhold

Reparerer veier og sykkelstier

Som følge av de store nedbørsmengdene på fredag ble veier og sykkelstier ødelagt. Arbeidet med å reparere er allerede i gang, og kommunen hjelper Statens vegvesen med å få ut vannet av Vågsbygdporten.

Vågsbygdporten

Slik så det ut i Vågsbygdporten lørdag klokken 15.00. Ingeniørvesenet er på plass med pumpeutstyr og vil i samarbeid med sivilforsvaret sette i gang med å pumpe ut vann i løpet av kort tid. Foto Håvard Moen, ingeniørvesenet.

Kommunen hjelper Statens Vegvesen med å få vannet ut av Vågsbygdporten så raskt som mulig. Kommunen har kontaktet sivilforsvaret og begge parter bistår med utstyr og mannskap.

Her finner du oppdaterte trafikkmeldinger fra Statens Vegvesen vedrørende Vågsbygdporten:

Trafikkmeldinger 

Pågående arbeid

Kraftig nedbørsmengder har resultert i ødelagte veier og sykkelstier. Sykkelstien ved Kjærrane ble hardt rammet. Lørdag formiddag var en rørlegger fra ingeniørvesenet på plass for å sjekke at alt er i orden. Foto Håvard Moen, ingeniørvesenet.

Én vei og flere sykkelveier som har blitt ufremkommelige som resultat av de store nedbørsmengdene i helgen. Masser er gravd bort, og disse veiene er nå stengt av og flere lag fra ingeniørvesenet er ute for å utbedre disse. Bilveien som er rast ut er en vei på Stølen som ligger inn mot hytter og en gård. Denne veien antar ingeniørvesenet å få utbedret i løpet av lørdagen.

Sykkelstien som er rast ut ligger i området mellom Suldalen og Hellemyr. Gangveien fra Suldalen til Uranveien er delvis skylt vekk, og som følge av nedbør har det oppstått et synkehull i undergangen fra Strai kjøkken mot Gangdalen.

Ingeniørvesenet har sikret veier og sykkelstier, og arbeider nå med å bygge opp skadet infrastruktur.

Dersom privathus har fått vannlekkasje eller oversvømmelse som følge av nedbørsmengdene, og det medfører et økonomisk erstatningsansvar, må du kontakte ditt forsikringsselskap.

Sykkelsti mellom Hellemyr og Suldalen har blitt skadet som følge av nedbørsmengdene. Ingeniørvesenet på plass. Foto: Håvard Moen, ingeniørvesenet.

Vær oppmerksom

Ingeniørvesenet i Kristiansand kommune oppfordrer innbyggere til å være påpasselig ved ferdsel på veier som er rammet av nedbørsmengdene. Det er grus og jord på de fleste veier, og det jobbes med å holde åpne sluker og rister i bakken.

– Store nedbørsmengder kan føre til at kumlokk flytter på seg og skaper åpne hull i veien. Dette gjelder også i underganger hvor både rist og sluk kan ha blitt flyttet på grunnet store vannmengder. Vi oppfordrer innbyggere som sykler og går til å være påpasselige slik at de ikke blir skadet, sier produksjonssjef i ingeniørvesenet Torfinn Jore.

Videre oppfordrer Jore om å være oppmerksom på utglidinger i bakken, og ber folk melde fra hvis de oppdager synkehull, eller begynnende synkehull.

Tips oss

Ser du at det mangler kumlokk, rister eller sluk kan du sende inn tips til ingeniørvesenets vakttelefon for vann og avløp.

Telefonnummer: 38 02 93 63

Hjemmetjenester

Fredag var det noen forsinkelser knyttet til leveranser av hjemmetjenester grunnet oversvømte veier. Dette er ikke lenger et problem.

Forfatter: Stein Otto Daatland og Marte Krogstad
Publisert: 08.09.2018 16:21
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?