Gå til hovedinnhold

Rekordmange UKM-innslag

10.-12. februar er det klart for UKM på Samsen kulturhus, og i år er det rekordmange innslag. 190 deltakere har meldt seg på, og du kan bli med som publikummer.

- Utrolig stor pågang

Ylva Olaisen deltar på UKM sin åpningsfest fredag 10. februar på Samsen kulturhus. Foto: UKM Kristiansand.

UKM (Ung Kultur Møtes) består av mange små og lokale festivaler over hele landet hvor ungdom mellom 13-20 år kan delta med alle former for kulturuttrykk. I Kristiansand arrangeres UKM på Samsen kulturhus 10.-12. februar, og i år er det rekordmange innslag.

– Til årets UKM er det totalt 190 deltakere som er påmeldt, og vi har rekordmange innslag. Nytt i år er det har eksplodert innen kunstinnslag med 15 kunstnere som skal vise frem sine verk. Det er veldig gøy å se at det er så mange som er med i år, for dette er noe vi har jobbet målrettet mot, sier UKM koordinator Tom Andreas Kristensen ved Samsen kulturhus.

I forkant av UKM har det blitt gjennomført flere tiltak for å spre informasjon om UKM for å øke antall deltakere. UKM koordinatoren er glad for å se at arbeidet har hatt en positiv effekt.

– Tidligere har vi opplevd at en del unge ikke vet hva UKM er. Derfor har Kristiansand kommune inngått i et storbyprosjekt for å øke antall deltakere. I forkant av UKM 2017 har vi derfor vært rundt på alle skolene, stått på stand og gjennomført en busskampanje for å spre informasjonen om UKM. Resultatet har vært en utrolig pågang, og det er veldig gøy å se at tiltakene av storbyprosjektet har effekt. Så med en ny rekord er det tydelig at UKM er langt fra dødt, sier Tom Andreas Kristensen.

Storbyprosjektet er et treårig samarbeid mellom Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune, Cultiva og UKM Norge som skal vare frem til 2019. Du kan lese mer om bakgrunnen for prosjektet her.

Program

UKM Kristiansand starter med en åpningsfest på Samsen kulturhus fredag 10. februar klokken 19.00. På scenen står Ylva Olaisen og Rossman. Inngangsbillett koster 50 kroner og du kan betale i døren.

Lørdag 11. februar klokken 16.00 blir det UKMs Oscar hvor alle påmeldte filmer blir vist. Her blir det også prisutdeling, rød løper og show.

Søndag 12. februar er det åpning av UKM 2017. Dette er dagen hvor alle innslagene blir vist. Dagen starter med kunstutstilling klokken 15.00, og fra klokken 16.00 og utover kan du få med deg blant annet sang, dans, akrobatikk, trylling, teater, film og band. UKM er åpent for publikum og fullt program for dagen finner du her:

Program UKM Kristiansand 2017 

Se også facebooksiden til UKM Kristiansand for mer informasjon.

Kontaktperson for media

UKM koordinator Tom Andreas Kristensen, mobil: 476 13 002

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 07.02.2017 17:06
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?