Gå til hovedinnhold

Ragnar Evensen innstilt som konstituert rådmann

Innstillingsutvalget anbefaler at teknisk direktør i Kristiansand kommune, Ragnar Evensen blir konstituert som rådmann etter Tor Sommerseth i perioden fra 1. februar 2018 og ut 2019.

Ragnar Evensen

Ragnar Evensen er innstilt som konstituert rådmann etter Tor Sommerseth i perioden fra 1. februar 2018 og ut 2019. Foto: Ragna Marie Henden.

– Det er en helhetsvurdering som ligger til grunn og det vektlegges at Evensen har en den nødvendige oversikt samtidig som han har en tillitsvekkende lederstil og samarbeidsform, sier ordfører Harald Furre, som leder innstillingsutvalget. Furre gjør oppmerksom på at begge kjønn var representert blant de som var interessert i stillingen.

Foruten Harald Furre (H) er varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF), Mette Gundersen (Ap), hovedtillitsvalgt fra Fagforbundet Nancy Gautestad og personalsjef Eirik Nyberg med i innstillingsutvalget.

– Det blir Ragnar Evensens oppgave å fortsette videre på dagens gode kurs for Kristiansand kommunes administrasjon og organisasjon. Samtidig skal han presentere den på en god og konstruktiv måte inn i prosessen med å etablere Nye Kristiansand, sier Harald Furre.

– Hyggelig tillitserklæring

– Det er en hyggelig tillitserklæring og en spennende utfordring som jeg er veldig takknemlig for å få, sier Ragnar Evensen kort tid etter at han fikk beskjeden fra ordfører om at han var innstilt som konstituert rådmann.

– Nå må bystyret få si sitt først før jeg kommer med noen programerklæring, smiler han, og legger ikke skjul på at han er veldig klar for vikariatet.

– Det dreier seg om en avgrenset periode på to år, men jobben vil sannsynligvis gi meg masse god erfaring. Vi er inne i en veldig spennende prosess med etableringen av nye Kristiansand. Det å være med på å rigge en helt ny hovedstruktur for en ny kommune er en vesentlig motivasjon for å påta meg denne oppgaven, sier Ragnar Evensen.

Camilla Dunsæd blir ny rådmann for Kristiansand kommune fra 1.1.2020. Frem til da vil hun lede arbeide med etableringen av den nye kommunen. 

Kontaktperson for media

Ordfører Harald Furre, leder ansettelsesutvalget, mobil 982 81 890

Forfatter: Stein Otto Daatland
Publisert: 28.11.2017 14:49
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?