Gå til hovedinnhold

Råd fra PP-tjenesten om å snakke med barna

På møtet med de ansatte og foresatte til barna i Karuss barnehage og Skårungen barnehage tirsdag kveld, kom PP-tjenesten med gode råd om hvordan snakke med barn om død og sorg.

Snakk enkelt og konkret

Karin Narum Bie og Astrid Nesland fra PP-tjenesten sammen med Sonja Askland fra barnevernet.

Karin Narum Bie og Astrid Nesland fra PP-tjenesten sammen med Sonja Askland fra barnevernet, anbefaler foresatte å snakke enkelt og konkret med barna om det barnet spør om. - Vær også sammen med barnet i vanlige hverdagsrutiner. Barn går ut og inn av vanskelige situasjoner, sier de. De viste også til en veileder utgitt av Senter for Krisepsykologi i samarbeid med Bergen kommune.

På samlingen tirsdag kveld orienterte også enhetsleder Helle Schiøtz om hva som har vært barnehagens fokus etter ulykken som krevde en fem år gammel gutts liv på vei til barnehagen.

- Når vi opplever en ulykke eller krise slik vi har i dag, er det viktig for både de som er direkte involvert og andre å ha noen å snakke med. Vi er alle viktige i en slik situasjon, og når vi onsdag morgen skal møte barna her i Karuss barnehage er det godt om de har snakket om det som har hendt med foresatte. Men vi skal møte dem på deres nivå, være omsorgsfulle og skape trygghet, sier enhetsleder Helle Schiøtz.

Det blir en minnemarkering i barnehagen onsdag klokka 09.30, der også foresatte er velkommen til å være med.

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 08.03.2017 07:46
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?