Gå til hovedinnhold

Psykisk helse under åpen himmel

Camp konferanse om natur og psykisk helse arrangeres på Bragdøya 11. og 12. mai. Deltakerne bor i telt på øya og alle foredrag og tema er knyttet til natur og psykisk helse.

SamarbeidTony Teigland (Kirkens Bymisjon), Leiv Einar Gabrielsen (Abup- SSHF), Nevin Harper (ATIC), Olaf Haugen og Leif Roar Kalleberg (Kristiansand kommune, oppfølgingstjenester), Jørgen Kristiansen (varaordfører) og Jarle Føreland (oppfølgingstjenester).

Konferansen arrangeres av «Energiverket»  i oppfølgingstjenesten i Kristiansand kommune i samarbeid med Sørlandet Sykehus HF, Kirkens Bymisjon og NAPHA.  

- Camp konferanse handler først om fremst om hvordan vi kan bruke naturen aktivt og målrettet i sammenheng med psykisk helse og rus. Dette er den første nasjonale og skandinaviske konferansen der alle temaer og foredrag er knyttet opp til natur og psykisk helse, sier avdelingsleder i Kristiansand kommune, Leif Roar Kalleberg.  

70  deltakere fra Norge og Danmark er på plass. Deltakerne samles på Bragdøya i to dager og overnatter i eget telt. Det er grunnen til at navnet er Camp konferanse.

Program

Naturogpsykiskhelse.no

Varaordfører positiv

Varaordfører Jørgen Kristiansen åpner konferansen. Han mener det er åpenbart klokt og riktig å bruke naturen og friluft i arbeid innenfor rus og psykisk helse.

- Det er en flott idé å ta dette ut av de vanlige konferanselokalene og ut på Bragdøya. Det er gledelig at Kristiansand er vertskap for et sånt viktig tema. Dessverre tror jeg ikke de blir arbeidsledige fremover, de som jobber med psykisk helse. Så en satsning på dette er bra og spesielt med dette fokuset på natur og friluft, sier Kristiansen.

Leif Roar Kalleberg ser nå frem til to dager der deler av foredragene skal holdes utendørs.  

- Vi skal ha dialogbaserte foredrag der samtalen og erfaringsutvekslinger er det viktigste, sier Kalleberg som ser frem til to dager utendørs i vakker sørlandsk natur.  

Kanadiske Nevin Harper, leder for ATIC, Adventure Therapy International Committe, er en av foredragsholderne Kalleberg ser veldig frem til å høre fra.   

Deling av kunnskap

Målet med konferansen er å dele erfaringer og kunnskap fra kommune, helseforetak og frivillige organisasjoner på Sørlandet som er langt fremme i utviklingen av psykiskhelsearbeid i naturen.  

- Vi ønsker at alle som deltar på Camp konferanse får innblikk i hva forskning om temaet, og hvordan vi kan bruke naturen som en viktig arena for å fremme psykisk helse, sier Kalleberg.

Kontakt for media

Varaordfører
Jørgen Kristiansen
924 68 673

Avdelingsleder
Leif Roar Kalleberg
901 95 290

 

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 11.05.2017 10:21
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?