Gå til hovedinnhold

Prøv sykler for transport av barn eller varer

Lørdag 3. juni kl 11- 15 kan du komme på Flaten på Odderøya og prøve sykler med hengere og innretning for transport av barn eller varer.

Test sykler med henger

Rådgiver Raimond Oseland inviterer til test av sykler med henger og spesiallagde sykler for varetransport. Kom på Flaten på Odderøya lørdag 3. juni  mellom kl 11 - 15. Foto: Ragna Marie Henden

- Kommunen ønsker å fremme miljøvennlig transport av småvarer. Ved å vise fram muligheter som nå finnes på markedet håper vi å inspirere flere til å bruke sykkel som transportmiddel, sier rådgiver Raimond Oseland i By- og samfunnsenheten i kommunen. – Flere leverandører vil vise fram både hengere og spesiallagde syker med og uten el-motor som gjør det enkelt å frakte mindre varer. Syklene egner seg også som transport av barn, og kan være et godt alternativ til bil nummer to for mange.

Lørdag 3. juni på Flaten på Odderøya

- Vi håper mange er nysgjerrig og tar turen til Flaten på Odderøya. Flaten er der det "flater ut" når du sykler eller går opp på Odderøya, forteller Raimond Oseland. - Vi står om lag ved Vest-Agdermuseets administrasjonsbygg. Her er det også fine muligheter til å teste syklene uten trafikk, både flatt og i bakker. Mer informasjon her

Det er G. Nordby sykler og Kristiansand Sykkelsenter/Min el-sykkel som stiller med en rekke modeller. - Vi har henvendt oss til alle som selger sykler her i byen, og disse sykkelbutikkene ønsket å stille lørdag for å vise sine modeller, sier Raimond.

Verdens Miljødag 3. juni

Arrangementet er lagt til samme dag som det også foregår to andre fine tilbud på Odderøya. Grønt Senter markerer Verdens Miljødag med Klimafest 2017.

Så er det Odderøya Open samme helg, lørdag 3. og søndag 4. juni, med åpne kunstnerverksteder og gallerier på øya, med mange fine aktiviteter.

- Ønsker du transport fra Markensgate til Flaten kan du også teste en «sykkelrikshaw» fra Blå Kors, forteller Raimond Oseland. Blå Kors stiller med tre sykler i Markens og sykler til Odderøya.

Kontakt

Rådgiver Raimond Oseland, By- og samfunnsenheten, mobil 900 65 852, epost raimond.oseland@kristiansand.kommune.no

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 01.06.2017 09:44
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?