Gå til hovedinnhold

Prøv Frisklivssentralen!

Frisklivssentralen har nå enda flere tilbud og er på plass i nye lokaler. – Her er terskelen lav og vi har mange gode tilbud innen levevanefeltet, sier leder Hilde Tørring Enoksen.

Frisklivssentralen i Kristiansand er på plass i nye lokaler på Kjøita. Se stort kart med adresse nederst på denne siden. Her er det trengingsglede, felleskap og fart! Foto: Erling Slyngstad HægelandHelsefremmende

Frisklivssentralen er en helsefremmende og forebyggende kommunal helsetjeneste. Målgruppen er de som har økt risiko for, eller som har utviklet sykdom og trenger støtte til å endre levevaner og mestre helseutfordringer.

Frisklivssentralens basistilbud er kurs innen fysisk aktivitet, kosthold og snus- og røykeslutt. Alle tilbudene er gruppebaserte, og når vi trener er det stort fokus på aktivitetsglede, sier avdelingsleder Hilde Tørring Enoksen.

Nye lokaler

Frisklivssentralen i Kristiansand har de siste ukene vært på plass i nye lokaler på Kjøita. Tørring Enoksen er strålende fornøyd.

Se stort kart med adresse nederst på denne siden. 

- Her har vi gode lokaler for fysisk trening, og fine undervisnings- og samtalerom.
Mange forbinder Frisklivssentralen med rette med fysisk trening. Aktive grupper har gjort seg synlige blant annet i Baneheia og andre steder ute i friluft. Men satsingen på psyksisk helse er også betydelig.

Mange kurs

Flere av tilbudene innebærer også undervisning, samtaler og gruppearbeid.- Vi har etter hvert en stor katalog av kurs. Psykisk uhelse er en stor del av årsaken til sykefravær, og psykiske helseplager er en utfordring både blant innbyggerne i Kristiansand og i Norge for øvrig. Vi ønsker å være med på å forebygge dette, sier Tørring Enoksen.

Deltakelse og tilhørighet er et viktig retningsmål i kommuneplanen. Kommunen skal legge til rette for at innbyggerne blant annet har mulighet til å ivareta egen helse, trivsel og livskvalitet.

De ulike frisklivstilbudene hadde samlet mer enn 820 deltakere i fjor, kommer det frem av helse- og sosialsektorens årsberetning for 2018.

- Kropp og psyke henger sammen. Det er derfor viktig at Frisklivssentralens tilbud gjenspeiler det. I tillegg til våre basistilbud og diagnoserettede mestringskurs tilbyr vi derfor kurs i mediyoga, tankevirus, søvn, depresjonsmestring (KiD) og belastningsmestring (KiB) , sier Tørring Enoksen som håper enda flere finner veien til  Frisklivssentralen.

Kontakt for media:

Hilde Tørring Enoksen
Avdelingsleder, Frisklivssentralen
906 16 281

Ny besøksadresse er Kjøita Park 17 og 19 1.etasje, 4630 Kristiansand

Forfatter: Børge Røssaak Nilsen
Publisert: 05.04.2019 12:10
Sist endret: 05.04.2019 12:24

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?