Gå til hovedinnhold

Programmering og koding i skolen

Kristiansand kommune inngår i et samarbeid for å kurse lærere i programmering og koding. Formålet er å bruke kunnskapen i undervisning og lære elever å skape digitalt.

Kodekurs

Micro Bit er en liten datamaskin som benyttes til enkel og avansert koding. Nå skal denne brikken bli en del av undervisningen på barne- og ungdomstrinn. Målet er å lære elever programmering og koding i skolen for å utruste de med ferdigheter som fremtidens arbeidsliv etterspør.

I løpet av mars 2017 kurses lærere i dataprogrammering og koding. På kurset får deltakerne utlevert Micro Bit som kan programmeres til å gjøre ulike oppgaver. Formålet med kurset er å lære elever å anvende programmering og koding i skolen. Kursene arrangeres av Senter for IKT i utdanningen og Tekna i samarbeid med Kristiansand kommune.

Første kurs ble gjennomført 7. mars på Rådhuskvartalet for IKT-kontakter på skolene i regi av Senter for IKT i utdanningen. Her fikk lærene testet ut Micro Bit slik at de kan bruke brikken i undervisningen på skolen.

– På kurset fikk IKT-kontaktene prøvd Micro Bit som er en liten datamaskin for enkel og avansert koding. Denne brikken skal så ut til skolene i Kristiansand på både barne- og ungdomstrinn. Målet er at lærene kobler denne kunnskapen til fagene som de underviser i. På denne måten kan elever lære seg koding som språk, lære analytisk tankegang, tenke kreativt, samarbeide og bruke det som arbeidsmetode. Barn og unge i dag er ofte konsumenter av teknologi, men ved å bruke koding kan elever anvende teknologi til å løse ulike utfordringer og skape noe i stedet, sa kursleder seniorrådgiver, Vibeke Guttormsgaard for IKT senteret.

Ferdigheter for fremtidens arbeidsliv

Ett av satsningsområdene til Kristiansand kommune er å tilrettelegge for at programmering og koding blir en del av undervisningen på skolene. Rådgiver Ole Wongraven i oppvekstdirektørens stab mener det er viktig å styrke elevens kompetanse innen feltet med tanke på jobbmuligheter i fremtiden.

– Ved å jobbe med programmering og koding kan lærere utruste elever med ferdigheter som fremtidens arbeidsliv etterspør. Slik det er i dag er ikke programmering forankret i læreplanen, men fremtidens skole vil ha mer fokus på dette. Kommunen er allerede delaktig i realfagsatsingen som kommer fra Utdanningsdirektoratet. Her tilrettelegger vi for at programmering og koding blir del av det som tilbys skolene, og vi samarbeider med Vitensenteret i Kristiansand for å få det ut til skolene, sa Ole Wongraven.

Neste kodekurs arrangeres 23. mars i Rådhuskvartalet for lærere, lærerstudenter og ansatte i teknologibransjen i Agder i regi av Tekna og Lær Kidsa Koding.

Kontaktperson for media

Rådgiver Ole Wongraven, tlf 905 91 882

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 13.03.2017 09:16
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?