Gå til hovedinnhold

Presenterer funn fra barnehageforskning

24. november får barnehageansatte i Kristiansand presentert funn fra et stort forskningsprosjekt om kvalitet for de minste barna i norske barnehager.

Forsket fem år

Fredag får barnehageansatte i Kristiansand presentert funn fra et stort forskningsprosjekt om kvalitet for de minste barna i norske barnehager. (Foto: Anders Martinsen fotografer)

Førstelektor Ellen Os ved Høgskolen i Oslo og Akershus ledet forskningsprosjektet «Blikk for barn». Fredag kommer hun til Kristiansand for å fortelle ansatte i private og kommunale barnehager om en del av funnene, og gi mulige forklaringer på resultatene. Ledere i private og kommunale barnehager møter Os også dagen før.

I løpet av fem år har Os og andre forsket på hvordan barn fra 0-3 år har det i norske barnehager. De har undersøkt ulike sider ved omsorg, lek og læring i over 200 barnegrupper i landet. Resultatene ble nylig lagt fram på en konferanse i Oslo.

Mer om prosjektet

Resultatet av forskningen viser blant annet at ni prosent av barnegruppene ligger i kategorien som forskerne definerer som god kvalitet. 78 prosent har en middels kvalitet, mens 13 prosent havner i det nedre området.

Kvalitet

– Det var flere i gruppen med middels kvalitet enn forskerne hadde forventet. Ellen Os peker på at barnehagene er under stort press fordi det er så mange barn under tre år, og for få voksne til å dekke barnas behov. Fredag vil hun utfordre barnehagene på hva som er kvalitet, og hvordan resultatene fra denne forskningen kan påvirke barnehagenes eget arbeid med å utvikle bedre barnehager med stadig bedre kvalitet. I løpet av dagen vil vi diskutere kvalitet i samspillet mellom barna og de voksne, under måltider og i barns samspill med hverandre, sier rådgiver Kristin Mosfjell Rosen i oppvekstsektoren i Kristiansand kommune.

Samlingen holdes i Niels Henrik Abels hus i Tordenskjolds gate 68 fredag 24. november fra klokka 08.30 til 15.30.

For media

Kontaktperson er Kristin Mosfjell Rosen: 905 61 949

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 20.11.2017 14:56
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?