Gå til hovedinnhold

Presentasjoner fra fagdag om ungdom og sosiale medier

Facebook-algoritmer, råd for å forebygge mobbing og spredning av nakenbilder på nett, var temaer for fagdagen for 100 ansatte som jobber med ungdom i kommunen. Her får du presentasjonene fra fagdagen.

Fagdag om ungdom og sosiale medier

Folkehelsekoordinator Anette Strandmyr Fidje åpnet Fagdag for 100 ungdomsarbeidere på Samsen med Kahoot. Foto: Ragna Marie Henden

Alle som arbeider med ungdommer i Kristiansand kommune ble invitert til fagdag om ungdom, sosiale medier, sex og mobbing på Samsen kulturhus 25. mai, forteller prosjektleder og folkehelsekoordinator Anette Fidjeland Strai i By- og samfunnsenheten i kommunen. Som innledning til temaer ble deltakeren stilt en rekke spørsmål gjennom konkurranse-appen Kahoot.

Vi formidler her presentasjoner og informasjon fra fagdagen for både deltakere og andre interesserte.

Presentasjon fra folkehelsekoordinator

Om fagdagen

Om sosiale medier

Professor og forsker Stefan Tønrquist Fisher-Høyrem ved UiA presenteret forskning rundt ssoiale medier.

- Facebooks algoritmer lager et gammeldags hoff, hvor det gjelder å «like» den som er mest populær», og legge ut bilder og saker som gir likes og populisme, sa forsker Stefan Tørnquist Fisher-Høyrem, professor ved UiA, på fagdagen.

Han presenterte tall og forskning om Facebook som nok overrasket de fleste. Selve presentasjonen deles kun for deltakerne, men har kan du lese kronikker og informasjon fra forskningen.

Kronikk om digital æreskultur

Kronikk om en plattform for hat

Om foredraget i NRK Sørlandet

Om sex og nakenbilder på nett

- Å spre nakenbilder av andre på nettet er blitt den nye volden, sa fv Irene Sande, rådgiver Bufetat og sexolog Hanne Kro Sørborg fra Songdalen kommune. Her er gode råd til mobbing på nett.

- Spredning av nakenbilder på nett er den nye volden mange unge opplever i dag, sa Irene Sande i Bufetat og sexolog Hanne Kro Sørborg, som presenterte sine erfaringer i arbeidet med ungdom og sex. "Homse" er dessverre fortsatt ett mobbeord som mange bruker, fortalte rågiverne, som til slutt ga råd om hvordan ungdomsarbeidere kan hjelpe ungdom i vanskelige situasjoner. 

Presentasjonen

Om foredraget i KRSby

Mobbing i sosiale medier

Mobbeombud Einar Buø i Vest-Agder fylkeskommune ga råd om hvordan en skal forholde seg til mobbing og jobeb med å forebygge. - Ledelse, relasjoner, struktur, tydelighet, forventninger, læringsmotivasjon og retningslinjer mot mobbing, er stikkord for hva vi vet fungerer i praksis mot mobbing, sa Buø.

Einar Buø, mobbeombud i Vest-Agder fylkeskommune, presenterte både statistikk, juss, definisjoner på mobbinger og råd til hvordan en både skal forholde seg til mobbing og hvordan forebygge.

Presentasjonen

Kronikk om mobbing

Relevant link

150 ungdommer har byttet sex mot materielle goder.

Kontakt

Folkehelsekoordinator, Anette Strandmyr Fidje, mobil: 400 16 589

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 05.06.2018 12:03
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?