Gå til hovedinnhold

Presentasjon av ny LHBT-levekårsundersøkelse

Onsdag 22. august presenteres for første gang resultatene fra en fersk LHBT-levekårsundersøkelse på Agder. Det inviteres til presentasjon både i bystyresalen og i amfiet i Rådhuskvartalet denne dagen.

Presentasjon onsdag 22. august

Prosjektleder Toril Hogstad (t.v.) i Kristiansand kommune og LIM-rådgiver Helle Mellingen i Aust-Agder fylkeskommune og Vest-Agder fylkeskommune, inviterer til presentasjon av en fersk LHBT-levekårsundersøkelse på Agder 22. august. Foto: Ragna Marie Henden

LHBT - levekårsundersøkelsen har innhentet kunnskap om lesbiske, homofile, bifile og transpersoners levekår i Kristiansand og i Agderregionen.

– LHBT-levekårsundersøkelsen ble gjennomført i vår, og skal bidra til et bedre kunnskapsgrunnlag for framtidige tiltak og beslutninger på likestillingsfeltet i regionen. Funnene i undersøkelsene skal kommuniseres til politikere og fagpersoner i hele landsdelen, forteller prosjektleder Toril Hogstad, LIM-koordinator i Kristiansand kommune.

Undersøkelsen er gjennomført av Østlandsforskning i samarbeid med Likestillingssenteret på Hamar, av prosjektleder og forsker Mona Stokke fra Østlandsforskning, og kjønnsforsker Gjertrud Røe Hammeren fra Likestillingssenteret.

– Det er viktig og nødvendig kunnskap som er innhentet for Agder, men også kunnskap som kan være nyttig for resten av landet, sier Stokke og Hammeren, som vil presentere funn fra undersøkelsen 22. august.

To presentasjoner

– Vi inviterer våre oppdragsgivere, politikere i Kristiansand og Arendal, og fylkesutvalgene i Aust- og Vest-Agder til en presentasjon av rapporten fra undersøkelsen. Denne presentasjonen er også åpen for publikum, og vil finne sted i bystyresalen i Kristiansand rådhus onsdag 22. august fra kl 9.00 – 10.00, forteller prosjektleder Toril Hogstad.

På ettermiddagen inviteres det til et åpent møte med presentasjon av undersøkelsen i amfiet i Rådhuskvartalet kl 16.00 – 17.30. Ordfører Harald Furre innleder møtet før forskerne presenterer rapporten og det er åpent for spørsmål.

Spleiselag

Kristiansand kommune har i samarbeid med Vest-Agder fylkeskommune, Aust-Agder fylkeskommune og Arendal kommune har bestilt levekårsundersøkelsen.

Arbeidet er forankret i formannskapsvedtak i Kristiansand kommune (6.4.2016), samt vedtak i fylkesutvalgene i Vest-Agder og Aust-Agder. Fylkesmannen på Agder, fylkeskommunene på Agder, Arendal kommune og Kristiansand kommune spleiser på kostnadene for undersøkelsene.

Representanter for fylkeskommunene, Arendal kommune og Kristiansand kommune og representanter for arbeidstakerorganisasjone utgjør prosjektgruppa for undersøkelsen

Bakgrunn for levekårsundersøkelsen

Om levekårsundersøkelsen

Kontakt

LIM-rådgiver Kristiansand kommune, Toril Hogstad, mobil: 952 56 568
Prosjektleder LHBT-undersøkelsen på Agder, Mona Stokke, Østlandsforskning, mobil: 922 555 67

LIM = likestilling, inkludering og mangfold

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 13.08.2018 10:30
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?