Gå til hovedinnhold

Posebyen kulturskole åpnet

Varaordfører Jørgen Kristiansen åpnet Posebyen Kulturskole i lokalene til Blå Kors mandag 22. august. Den blir et viktig supplement til Kristiansand Kulturskole, og med sin uttalte sosiale profil sikter den seg inn mot en litt annen elevgruppe.

Rytmisk musikk først

Varaordfører Jørgen Kristiansen klipper snoren, godt hjulpet av daglig leder for Blå Kors, Arvid Solheim

– Vi rekrutterer elever som kanskje lever i en litt utfordrende familiesituasjon. Posebyen Kulturskole legger vekt på sosialt samvær. Styrking av selvtillit og mestringsfølelse er viktig her, sier Ronnie Jacobsen.

Jacobsen er leder for den nyåpnede skolen, og ser fram til å begynne å jobbe med de unge. Det blir plass til 45 elever, og han regner med å fylle opp plassene ganske raskt.

– Kristiansand kulturskole har jo lange ventelister, så jeg regner med at det fort blir fullt hos oss også, sier Jacobsen

Posebyen Kulturskole har unge fra 8-20 år som målgruppe. I første omgang blir det satset på undervisning i rytmisk musikk, det vil si gitar, bass og trommer. Men senere kan tilbudet bli utvidet til flere typer instrumenter og sjangere.

– Blå Kors tok kontakt med oss, og vi syntes dette var en glimrende ide, sier Vidar Hartveit, nylig avtroppet rektor ved Kristiansand kulturskole.

Supplement

Hartveit understreker at den kommunale kulturskolen skal være et tilbud til alle, og ettersom etterspørselen er større enn tilbudet, er denne utvidelsen, dette supplementet, svært kjærkomment.

– Samarbeidet med Blå Kors om dette gjør at vi når ut til flere enn vi gjør i dag. Alle skal ha like muligheter til å kunne utvikle sine talenter, sier han.

Kristiansand kommune er inne på finansieringssiden, og Cultiva har bidratt med midler i forprosjektet og vil også yte tilskudd i de nærmeste driftsårene.

– Samarbeidet med det frivillige er viktig, og her bidrar Blå Kors til kulturelt påfyll til noen som ellers ikke vill fått det, sa varaordfører Jørgen Kristiansen – og klippet snoren som markerte den offisielle åpningen av Posebyen Kulturskole.

Forfatter: Bjørn Amundsen
Publisert: 22.08.2016 13:47
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?