Gå til hovedinnhold

Pause for Kulturnatta

Grunnet endringer i kulturlivet og lavere oppslutning tar Kulturnatta en pause i 2017.

Endringer i kulturlivet

Foto: Kulturnatta 2012

Kulturnatta har siden 1998 vært en årlig mønstring som gir aktørene i byens kunst- og kulturliv en ekstra mulighet til å vise seg frem for publikum. Kulturnatta er et initiativ fra Kristiansand kommune, som de siste årene har opplevd endringer i kulturlivet og lavere oppslutning. Nå ønsker kommunen å se på arrangementet med nye øyne, og velger derfor at Kulturnatta tar en pause i 2017. 

– Kulturdirektøren og Team Arrangement i Kristiansand kommune har fattet et vedtak som innebærer at Kulturnatta tar en pause i år. Årsaken er blant annet en evaluering av fjorårets arrangement, samt vår egen erfaring hvor vi registrerer at det er så mye som skjer i Kristiansand. Mulighetene for å vise seg fram for publikum er større enn noen gang, gjennom hele året, noe som også har resultert i lavere oppslutning om Kulturnatta. Hvis vi skal arrangere Kulturnatta igjen må vi dermed se på dette med nye øyne, sier arrangementskoordinator Tore Løvland.

Skal hente inspirasjon

Planen for 2017 er blant annet å se nærmere på behovet og videre ressursbruk. For å hente inspirasjon skal kommunen vende blikk til andre byer for hvordan de arrangerer Kulturnatta. Kulturdirektør Stein Tore Sorthe

– Vi er usikre på om behovet er så stort for denne type mønstring, og vi mener det er behov for å se nærmere på hele konseptet. I pausen vil jeg blant annet se på hvordan andre byer arrangerer Kulturnatta. Vi må også ha en løpende vurdering av hvordan vi skal bruke våre ressurser slik at de blir benyttet på de riktige områdene. Skal vi fortsette med Kulturnatta er det viktig å finne en god form som aktørene slutter opp om, sier kulturdirektør Stein Tore Sorthe.

Kontaktperson for media

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe, mob: 415 08 561
Arrangementskoordinator Tore Løvland, mob: 906 87 918

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 16.01.2017 15:01
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?