Gå til hovedinnhold

Ordførerens politiske rådgiver blir statssekretær

Ordførerens politisk rådgiver Aase Marthe J. Horrigmo (H) er utnevnt til statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Rådgiver fra 2015

Aase Marthe J. Horrigmo er utnevnt til statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Fram til nå har hun vært politisk rådgiver for ordfører Harald Furre.

Utnevnelsen skjedde 17. januar 2018 i forbindelse med endringene i statsminister Erna Solbergs regjering.

Horrigmo (f. 1982) begynte som politisk rådgiver ved ordførerens i desember 2015. Da kom hun fra stillingen som senioranalytiker ved Oxford Research i Kristiansand.

Der arbeidet Horrigmo med problemstillinger knyttet til forskning, innovasjon, regional utvikling og kommunestruktur.

Doktorgrad

Hun har en doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Horrigmo har tidligere vært ansatt som stipendiat ved Universitetet i Agder. Hun har vært tilknyttet Minerva og Civita-miljøet og har også vært med i redaksjonen for tidsskriftet Stat og styring.

Stortingskandidat

Aase Marthe Horrigmo har vært skribent og redaksjonsmedlem i tidsskriftet Stat og styring. Hun var en av tre forfattere av boken "Kultur for kulturens skyld", utgitt av Civita og vært medlem av Minervas kulturråd og skribent samme sted. Horrigmo var stortingskandidat til Stortingsvalg 2017.

Den nye statssekretæren har lokal og regionalpolitisk utvikling, kommunereform, kulturpolitikk og utdanningspolitikk som politiske interesseområder. Hun er deltaker i Høyre på Agders talentutviklingsprogram, NEXT.

Nye statssekretærer

Forfatter: Jon Sverre Karterud
Publisert: 17.01.2018 14:33
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?