Gå til hovedinnhold

Ordføreren på oljemesse i Stavanger

Innholdsrik åpningsdag på oljemessen for ordfører Harald Furre.

Betyr mye for byen

Ordfører Harald Furre (t.v.) besøkte GCE NODE-standen under ONS i Stavanger mandag. Der møtte han blant annet prosjektleder Ann Marchioro i GCE NODE og administrerende direktør Tom Cantero i Air Products, som viste fram membranteknologien som kan fange CO2.

- Leverandørene til olje- og gassindustrien betyr mye for byen, også i nedgangstider. Jeg er her for å støtte opp under leverandørindustrien, snakke med bedriftene og få innsikt i produktene og tjenestene deres, sier Harald Furre.

Han er i Stavanger, på ONS, en av de største oljemessene i verden og det store samlingspunktet for det norske olje- og gassmiljøet. Forrige gang messen ble arrangert, i 2014, samlet den 92.000 besøkende og 1400 utstillere fra 39 land. Årets messe er forventet å se noe færre besøkende, selv om antallet utstiller er like høyt.

ONS

Åpnet av kronprinsen

Harald Furre og administrerende direktør Anne-Grete Ellingsen i GCE NODE hilste på Kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg som kom rett fra den offisielle åpningen av oljemessen i Stavanger.

- Oljemessen er større enn jeg trodde! Her er mye å rekke over, sier Furre.

ONS 2016 ble tradisjonen tro åpnet av Kronprins Haakon, som også gikk gjennom messeområdet sammen med statsminister Erna Solberg og olje- og energiminister Tord Lien. Underveis stanset følget på GCE NODE sin stand, der de ble tatt i mot av Furre og administrerende direktør Anne-Grete Ellingsen i NODE.

Før det hadde ordføreren allerede besøkt de åtte bedriftene som står på den felles NODE-standen, i tillegg til standene til MHWirth og MacGregor, der han fikk prøve seg som kranfører i en simulator. Det ble også tid til et møte med den amerikanske ambassadøren i Norge, et prioritert møte ettersom flere av de største selskapene i Kristiansand har amerikanske eiere.

Tirsdag avslutter Furre Stavanger-turen med besøk på National Oilwell Varco-standen, og et program sammen med andre sørlandske ordførere i regi av NODE.

- Jeg skal også ha møter med politisk ledelse i andre byer hvor olje- og gassindustrien er viktig, sier Furre.

Nominert til pris

På MacGregor-standen fikk Harald Furre prøve seg som kranfører, geleidet av MacGregors Tor Erling Grahl-Nielsen.

 

På NODE-standen fikk ordføreren en prat med en spent administrerende direktør Tom Cantero i Kristiansand-baserte Air Products, som er en av tirsdagens fem finalister i prestisjetunge Innovation Award med deres CO2-fangst ved hjelp av membranteknologi.

- Om Air Products lykkes med å skille ut CO2, vil det være revolusjonerende, sier en imponert Furre, som kunne avsløre at han før militæret sveiset flenser hos Permea Maritime Protection, som er en forløper til Air Products.

Forfatter: Arne Roger Janse - tekst og foto
Publisert: 30.08.2016 08:27
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?