Gå til hovedinnhold

Ønsker nye innbyggere velkommen

Ordfører Harald Furre har i år sendt ut 2 735 velkomstbrev til nye innbyggere. Omtrent halvparten er studenter som har meldt flytting. Alle er invitert til velkomstsamling i Rådhuskvartalet.

– Føle seg inkludert

Ordfører Harald Furre ønsker nye innbyggere velkommen til informasjonsmøte i Rådhuskvartalet onsdag 28. november kl 18.00. Foto: Svein Tybakken

– Alle nye innbyggere er varmt velkommen til Kristiansand og det er viktig at de føler seg inkludert i sin nye hjemby, enten de flytter hit fra andre steder i Norge eller kommer som flyktninger, sier ordfører Harald Furre, som inviterer til ny velkomstsamling i Rådhuskvartalet onsdag 28. november klokka 18.00.

– Vi har arrangert slike velkomstsamlinger i åtte år nå, og det viser seg at et sted mellom 100 og 200 pleier å komme. Det er også hyggelig at så mange studenter benytter seg av vårt tilbud om gratis busskort om de melder flytting. Kampanjen har hatt god effekt og betyr økte overføringer fra staten, sier en fornøyd ordfører, som peker på at de aller fleste studentene som har meldt flytting til Kristiansand kommer fra andre landsdeler enn Agder.

I følge Statistisk sentralbyrå var folketallet i Kristiansand 91 440 per 31. desember i fjor. Per 31. september eller tredje kvartal i år var det vokst til 92 204.

Tradisjon

– Velkomstsamlingene er blitt en god tradisjon. Kristiansand er en av byene i Norge som fortsatt har god vekst. Det er veldig hyggelig å få ønske nye innbyggere velkommen på en håndgripelig måte. Sammen med bedrifter og frivillige organisasjoner fyller vi Rådhuskvartalet til informasjon og hyggelig sammenkomst. Dette gleder jeg meg til hver gang, sier Harald Furre.

Synliggjøre byen

Selv om langt fra alle som er invitert kommer til velkomstsamlingene, mener Harald Furre mener det er viktig å synliggjøre byen og dens tjenestetilbud på denne måten. Byens næringsliv, som leverer tjenester eller produkter som er med på å gi folk gode opplevelser, er invitert til å presentere seg selv sammen med byens frivillige organisasjoner.

Det blir 10-12 stands med alt fra Aquarama, Hennig Olsen Is og Dyreparken til Frelsesarmeen, Avfall Sør og Aftenskolen – for å nevne noe av spennvidden.

Skaper begeistring

– Alle jeg har snakket med av nye innbyggere har gitt uttrykk for begeistring over at byen og kommunen på denne måten setter pris på sine innflyttere. Her om dagen var det en student som fortalte meg at bare invitasjonen og velkomstbrevet var nok til å kjenne seg sett og inkludert, sier Furre, som er tydelig på hva budskapet er til nyinnflyttere:

– Vi har en flott by som er rik på kultur og en kommune som yter meget gode tjenester. Vi har også mange gode arbeidsplasser, universitet og høyskoler, rikelig med fritidsmuligheter og flott natur. Kristiansand er stor nok til å være interessant, liten nok til nærhet og gode nettverk, sier ordfører Harald Furre. 

Rikt tilbud

– Det rike og aktive tilbudet innen frivillige organisasjoner, idrett og foreningsliv er en stor ressurs for byen som nye innbyggere kan dra nytte av. På denne måten kan vi synliggjøre bredden i byens tilbud og gi en varm og god velkomst, sier ordfører Furre.

Åpningen av velkomstsamlingen står Kristiansand kulturskole Knuden for med sine elever Nora Strømme (operasang) og Katrine Lislevand Pavljuk (piano). 

I tillegg til ordførerens informasjon om næringslivsbyen og kulturbyen Kristiansand, vanker det forfriskninger til gjestene. Under minglingen kan nye innbyggere gjøre seg kjent blant de tilstedeværende organisasjoner og virksomheter.

Forfatter: Svein Tybakken
Publisert: 27.11.2018 15:00
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?