Gå til hovedinnhold

Opprydding etter uværet

Mange trær ligger veltet i tur- og lysløyper, parker, skoler og barnehager grunnet uværet. Parkvesenet utsetter andre oppgaver for å prioritere opprydding.

Prioriterer opprydding

Dette bildet ble tatt lørdag formiddag i Jegersberg. Flere trær har veltet over løyper og ledninger, og syklende og gående bes å være oppmerksomme. Foto: Parkvesenet/Kristiansand kommune.

Flere steder i tur- og lysløyper, parker, skoler og barnehager ligger trær som har veltet grunnet uværet. Dette må både syklende og gående være oppmerksomme på.

Parkvesenet utsetter vanlig rutinearbeid for å rydde etter uværet og kommer til å prioritere opprydding slik:

1. Barnehager og skoler

2. Parker, kirkegårder og offentlige plasser

3. Løyper, turveier og andre friområder

Status for områdene

Noen barnehager har veltede trær inne på sitt område. Spesielt gjelder dette Søm barnehage og denne prioriteres først. Flere skoler har også veltede trær inne på sitt område.

I Jegersberg har fire lysstolper blitt dratt over ende av trær. Parkvesenet har frakoblet strømmen inntil videre.

Lysløypa i Voiebyen er uten strøm. Det vil ta noen dager å rydde dette og det ikke klart når det vil være ryddet og når strømmen vil være tilbake.

Lysløypa i Tveit er også uten strøm. Strømmen er slått av, av sikkerhetsmessige hensyn fordi flere trær ligger på ledningene. Det er enda ikke klart når dette vil være ryddet opp i.

Werglandsparken ble stengt klokka 13.00 på fredag, og holdes stengt inntil videre. Flere trær og greiner knakk i vinden, og parkvesenet skal få tatt ned greiner som har knekt av i uværet, men som fortsatt henger oppe i trærne. Arbeidet pågår til og med tirsdag.

Myren gård ble også hardt rammet. Åtte trær har veltet. Opprydningsarbeidet vil pågå både mandag og tirsdag.

Kommunale veier

Havnegata ble stengt fredag ettermiddag, siden flere trær er veltet over veien. Gata vil være stengt hele helgen, og det er usikkert når den åpner igjen.

Arbeid som er sluttført

Parkvesenet har kuttet vekk trær og greiner i Baneheia, så her er fremkommeligheten god.

Lysløypa på Hellemyr er godt fremkommelig.

Flere boligområder hadde lørdag redusert fremkommelighet på grunn av tre-velt. Dette var blant annet på Fiskåtangen, i Åsane, i Voiebyen og på Kongsgård 1. Dette ryddet ingeniørvesenet opp i på lørdag. Noen mistet også strømmen.

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 23.09.2018 20:31
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?