Gå til hovedinnhold

Oppgradering av Ravnedalens inngangsparti

Muren i inngangspartiet til Ravnedalen fra vest er revet for å gi bedre passasje for varetransport og nødetater. Parkvesenet planlegger nå bedre sykkelparkering og vakkert beplantet inngang til parken.

Måtte rive inngangsmur

Bodil Pedersen og driftssjef i Parkevesenet Kurt Tange Jensen jobber med å oppgradere inngangspartiet til Ravnedalen. Fagarbeider i Parkvesenet, Bodil Pedersen er "vokst opp med Ravnedalen" med bestefar som var gartner og bestemor som stekte vafler og hadde kafè her. Foto: Ragna Marie Henden

- Inngangspartiet til Ravnedalen vest har fra 70-tallet hatt en mur på begge sider, og kun 280 cm bredde for biler som skulle gjennom for varetransport og utstyr til konserter ved kafeen i Ravnedalen. Her har det blitt mange striper på biler og skader på muren i den smale passeringen for å levere varer til Cafe Ravnedalen, og også nødetater som brannbiler hadde problemer med å komme gjennom, sier fagarbeider Bodil Pedersen.

- Nå har Parkvesenet revet murene på begge sider for å gi plass for bilene som skal inn, og inngangspartiet er utvidet med 1 meter. Murene er ikke en del av den fredede parken, men ble satt opp på 70-tallet. Rivningen er også klarert i forhold til antikvariske og historiske verdier før Parkvesenet foretok rivningen.

Nye sykkelstativer og beplantning

Fagarbeider Bodil Pedersen og driftssjef Kurt Tange Jensen i Parkvesenet vil fjerne det gamle sykkelstativet og erstatte med nye, i tillegg til fin beplantning på sidene.

– Vi planlegger å få på plass nye sykkelstativer og en fin beplantning som gjør det vakkert ved inngangen til parken, sier Pedersen. - Det ene gamle sykkelstativet skal skiftes ut med flere nye og fine som passer fint inn ved inngangen. I tillegg vil vi beplante på sidene og sette opp to store krukker som markerer inngangen og gir en vakker inngang til Ravnedalen, sier fagarbeideren, som benytter rivningen til å få til en oppgradering og forbedring på flere områder ved parken.

Far vokste opp i Ravnedalen

Bodil Pedersen har jobbet i Parkvesenet i 26 år, og har de siste 6 årene hatt ansvar for Ravnedalen. - Det er en spesiell oppgave for meg, siden min far vokste opp her i gartnerboligen. Bestefar var gartner og min bestemor stekte vafler og hadde kafè. Ravnedalen var som byens "storstue" for mange år siden, med arrangementer og konserter, og mange som gikk tur.

- I en periode var det stille her, men nå er det heldigvis fornyet aktivitet her med kafeen, konserter og en del som besøker parken, sier Pedersen, som synes det er fint å få til en oppgradering av inngangspartiet.

Kontakt

Fagarbeider Bodil Pedersen, 907 90 026,  Parkvesenet sone vest.

Forfatter: Ragna Marie Henden
Publisert: 08.05.2018 09:45
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?