Gå til hovedinnhold

Ordinær skoledag på berørte skoler

Berørte skoler i Kristiansand har ordinær skoledag 8. desember. Ressurspersoner vil være tilstede på flere av skolene.

Oppdatert 8.12 kl 0900

Karuss skole legger opp til en ordinær skoledag i dag torsdag 8.desember, og ressurspersoner vil være tilgjengelige gjennom hele skoledagen. Karuss skole nettside  - Vi ønsker å normalisere situasjonen og skolehverdagen for elevene så raskt som mulig, selv om vi vet at enkelte elever vil trenge oppfølging, sier rektor Hege Ose.

Lund fritidsklubb har åpent i kveld for ungdom

Den drepte Jakob Abdullahi Hassan gikk jevnlig i Lund fritidsklubb. Fritidsklubben har klubbkveld på onsdager og holder åpent for ungdom i kveld fra kl 19. Det vil være kriseteam fra kommunen tilstede for å bistå ungdom og ansatte ved behov. Klubben holder til i Roligheden gård (våningshus og bydelssal) i Marviksveien 106.

Karuss skole holder åpent fra kl 14

Gutten som er siktet for dobbeltdrapene er 15 år og elev ved Karuss skole i Kristiansand. Han er nå ivaretatt av helsepersonell.

Kommunens kriseteam har bistått guttens familie i natt og vil følge dem opp videre.

Karuss skole der gutten er elev, er varslet og har satt i gang sitt apparat med tanke på oppfølging av ansatte, elever og foreldre. Skolen får også hjelp av kommunens kriseteam.

Karuss skole holder skolen åpen for elever også etter skoletid i dag 7.12 fra klokka 14.00 og utover. Skolen holder vrimlehallen åpen. Det vil være voksne til stede for å være sammen med elevene.

Det vil bli lagt ut oppdatert informasjon på skolens hjemmeside, og foreldre og elever får informasjon på sms. 

Oppvekstdirektør Arild Rekve oppfordrer foreldre og andre voksne til å bry seg i møte med ungdom spesielt, og være tilgjengelige for samtale. Skoler, fritidssektor og helse er spesielt berørt i kommunen.

Politiet uttrykker i en pressemelding at de er bekymret for den store rykteflommen som sprer seg i ungdomsmiljøene i byen om at det skal være en gjerningsmann nummer to. De understreker at det ikke finnes holdepunkter for dette og ber publikum behandle rykter med stor varsomhet.

Pressemeldingen fra politiet.

Lund kirke åpen i dag 7.12 fra kl 16 - 20

Lund kirke holder åpent 7. desember kl 16 - 20.

Lund kirke åpner dørene i dag 7. desember  fra kl 16.00 - 20.00. Sogneprest Helge Smemo ønsker å åpne for et felles sted å komme sammen. Her til stillhet, eller dele tanker og føleser, i etterkant av de tragiske drapene ved Wilds Minne skole mandag.

Undervisning som normalt 7.12

Undervisningen på Fiskå skole og Wilds Minne skole går som normalt fra i morgen 7.12. Det er foreløpig ikke avklart om undervisningen på Wilds Minne skjer i skolebygget eller i nærliggende bygninger. Elever og foresatte får informasjon om dette enten via sms og skolens hjemmeside .

Oppvekstdirektør Arild Rekve vil oppfordre alle foreldre til å være tilgjengelige og lyttende til barna sine i tiden fremover. Mange er berørte og mange barn får mye informasjon gjennom media. Det er viktig å ta seg tid til å snakke sammen og lytte til barna og hva de er opptatt av, oppfordrer Rekve.

Tilbud om samling i Vågsbygd kirke 6.12

Vågsbygd kirke holdes åpen i kveld. Foto: Svein Tybakken

Vågsbygd kirke er åpen fra klokka 18.00 6.desember for elever og foresatte som ønsker å samles.   Eleven som døde har også vært elev ved Vågsbygd, Sjøstrand og Møvig skole. Elever og foresatte ved disse skolene er også velkommen til kirka. Det er ikke lagt opp til et program utover det å kunne møtes. Fiskå-rektor Oddvar Vik og ansatte fra PP-tjenesten i kommunen vil være tilstede.  Mer informasjon på Fiskå skoles nettside

Oppfølging av de berørte

Kristiansand kommunes kriseteam følger nå opp flere skoler og pårørende i forhold til dobbeltdrapet av en kvinne og en gutt ved Wilds Minne skole i går 5.12.

Politiet har nå frigitt navnene på de drepte: Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14).

Jakob Abdullahi Hassan som ble drept i går 5.12 ved Wilds Minne skole gikk på Fiskå ungdomsskole.

Elevene møtte i dag til skolen kl 8.30 og fikk informasjon i trygge omgivelser om medeleven som så tragisk er drept.

Skolen har i dag undervisning frem til kl 13.00 og kriseteam er tilstede på skolen i formiddag. Skolen har hatt minnesamvær kl 9.30.

Gutten har også søsken på Sjøstrand skole, Vågsbygd VGS og Kvadraturen skolesenter.

Her er det også kriseteam på plass for å snakke med elever og lærere.

På Wilds Minne skole hvor dobbeltdrapene skjedde er det klart et eget opplegg i dag for elevene. Mer informasjon Wilds Minne skole

Kriseteamet til kommunen har også i går kveld og i natt vært tilstede hos berørte familier. Det gjelder både familien til den drepte tobarnsmoren, og familien til den drepte gutten, med foreldre og fem søsken.

Oppvekstsektoren jobber nå i den akutte fasen og fremover for å  bistå alle berørte på en god måte.

Kristiansand kommune har i dag heist flagget på halv stang på Rådhuset og berørte skoler.

– En tragedie for byen

Oppvekstdirektør Arild Rekve i Kristiansand kommune og ordfører Harald Furre var på Wild Minne skole store deler av kvelden mandag etter at drapene ved skolen ble kjent. - Dette er en tragedie for byen, sier de to. Foto: Svein Tybakken– Hele kommunen er berørt når to mennesker blir drept på en sånn brutal måte. Det skjer også på et skoleområde og rett ved skolefritidslokalene. Det er tragisk at det skjer i vår by og det kommer helt klart til å berøre oss alle i tida som kommer på flere måter, sier ordfører Harald Furre, som var på Wilds Minne skole i hele går kveld sammen med oppvekstdirektør Arild Rekve. 

Elevene møter til vanlig tid

Politiet holdt vakt ved Wilds Minne skole ut over kvelden og natten mandag. Foto: Svein TybakkenAlle elevene ved Wilds Minne skole skal møte til vanlig tid kl 08.30 tirsdag morgen. Oppmøte skal finne sted ved gymsalen på Roligheden Gård, hvor lærerne vil ta imot dem. Skoledagen vil vare fram til 13.30. Skolens egne områder vil være avstengt på grunn av politietterforskning. 

Arild Rekve var i møte med rektor Anne Marie Mauland Mansoor i går kveld.

– Dette er en veldig trist dag. De to drepte er også knyttet til oppvekstsektoren her i Kristiansand kommune. Politiet har bedt om at alle elever ved Wilds Minne skole møter klokken 8.30 i gymsalen på Roligheden gård. Det er godt for både elevene og lærerne å samles for å få felles informasjon. Det blir satt av tid til samtaler med barna. Foreldrene er varslet på sms, opplyser Rekve.

– Oppvekstsektoren planlegger nå neste dag med alle eventualiteter, med alle ressurser og følger opp i forhold til både skole og barnehage. Vi bistår også den private barnehagen som er rammet, der den drepte kvinnen hadde arbeidsforhold. Barnehagen vil være stengt tirsdag.

Kriseteamet

Kommunens kriseteam har bistått pårørende til begge de drepte. 

Flagger på halv stang 

Som følge av tragedien og for å vise at byen er samlet i sorg over tragedien, vil kommunen flagge på halv stang på Rådhuset fra tirsdag morgen.

Se også informasjon på Wilds Minne skoles nettside: 

Kontakt for mediene

Ordfører Harald Furre, mobil 982 81 890
Oppvekstdirektør Arild Rekve, mobil: 900 72 257
Rektor ved Karuss skole, Hege Ose, mobil: 916 36 114
Rektor ved Wilds Minne skole, Anne Marie Mauland Mansoor, mobil: 922 53 227
Rektor ved Fiskå skole, Oddvar Vik, mobil: 908 46 447

Forfatter: Hilde Fjukstad
Publisert: 07.12.2016 15:03
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?