Gå til hovedinnhold

Ønsker Kronprinsessen velkommen

Fredag 9. juni kl. 14.30 ankommer Kronprinsesse Mette-Marit til Kristiansand med Litteraturtoget. På perrongen står barnehagebarn og representanter fra Kristiansand folkebibliotek for å ønske henne velkommen.

Litterær reise

Kronprinsesse Mette-Marit fotografert på en av sine tidligere reiser med Litteraturtoget. I juni kommer hun til Sørlandet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fredag 9. juni klokken 14.30 ankommer Hennes Kongelig høyhet Kronprinsesse Mette-Marit med Litteraturtoget til Kristiansand jernbanestasjon. Dette er siste stoppested på den litterære togreisen som tidligere har besøkt Bø i Telemark, Gjerstad i Aust-Agder og Vennesla.

Velkomst på perrongen

Til å ønske Kronprinsessen velkommen «hjem» kommer nærmere 40 barnehagebarn fra Kløvergården barnehage. Ett av barnehagebarna skal dele ut blomster til Kronprinsessen, og biblioteksjef for Kristiansand folkebibliotek skal overrekke Hennes Kongelige Høyhet en gave.

– Gaven er en spesialdesignet boks med ulikt litterært innhold som jeg skal overrekke Kronprinsessen på perrongen på vegne av Kristiansand folkebibliotek. Boksens innhold er foreløpig en overraskelse, men etter gaveoverrekkelsen kommer vi til å offentliggjøre innholdet på våre nettsider, sier biblioteksjef Anne Kristin Undlien.

Etter gaveoverrekkelsen skal Kronprinsessen videre til et arrangement på Kristiansand Katedralskole Gimle, der Kronprinsessen møter forfatterne Gaute Heivoll og Bjarte Breiteig – som begge gikk på hennes egen videregående skole i Kristiansand.

Kontaktperson for media

Biblioteksjef Anne Kristin Undlien, mob: 908 706 83

Forfatter: Marte Krogstad
Publisert: 08.06.2017 11:26
Sist endret: 15.01.2019 16:47

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?